|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abana, birbiriyle, cennet, kastamonu, köşesi, oynaştığı, renklerin |
![]() |
Renklerin Birbiriyle Oynaştığı Cennet Köşesi | Abana (Kastamonu) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renklerin Birbiriyle Oynaştığı Cennet Köşesi | Abana (Kastamonu)Renklerin Birbiriyle Oynaştığı Cennet Köşesi Abana (Kastamonu) ![]() Abana’nın tarihçesi M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski Abana'dan Görünüm ![]() “Paflagonya “ tarihinde, Kastamonu”nun en eski yerleşim yeri olarak, ilçenin doğusundaki Hacıveli Köyü olduğu belirtilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski bir yerleşim yeri olan Abana 1871 yılında nahiye olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski Abana'dan Görünüm ![]() Anayasa Mahkemesinin 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batısında Ezine ve İlişi ,doğusunda Hacıveli ve Kuğu çayları dik yamaçları ve kanyonları geçerek Abana çevresinde denizle buluşurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abana Merkezden Görünüm ![]() İklim olarak ise; Karadeniz İklimi hakimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abana Sahili ![]() İlçede Turizm’e büyük önem verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çayırcık'tan Abana Genel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Frank Duval - Totesengel |
![]() |
![]() |
![]() |
Renklerin Birbiriyle Oynaştığı Cennet Köşesi | Abana (Kastamonu) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renklerin Birbiriyle Oynaştığı Cennet Köşesi | Abana (Kastamonu)Yöresel Yemek Kültürü Karadeniz Kefali ![]() Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karadeniz Barbunyası ![]() Balıkları kağıt havluya dizip suyunun durulanmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etli Yaprak Sarma ![]() Soğanı rendeleyip pirinç tuz ve baharatları ilave edip yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cabada Güveç ![]() Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, Soğanları halka halka doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hodan (İspit) ![]() Hodanın kök kısımları ve isteğe bağlı olarak çiçekli kısımları ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaşık Helvası ![]() İlçede her zaman yapılan ve evlerden eksik olmayan bir tatlı ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet yapılır ![]() Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir - iki dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et Suyu Gözleme (İç) ![]() Abana Belgeseli kitabında yer alan ve yöresel ev yemekleri içerisinde bulunan iç yemeği, gözleme ve etin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Ekşili Tarhana Çorbası ![]() Kızılcık tarhanası ![]() Her yaz normal tarhana yapılınca, hastalıkta sağlıkta evde bulunsun diyerek biraz da kiren tarhanası yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kulaklı Makarna ![]() Kulaklı makarna yöresel yemeklerinin başında gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diken Mancarı - Müzlimek (Diken Ucu) ![]() Diken Mancarı ilkbahar mevsimi geldiğinde tarla veya orman kenarlarında diken uçlarında yeni sürgün olarak yetişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|