Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, muhteşem, yüzyıl’da

M. Ali De Muhteşem Yüzyıl’Da

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

M Ali de Muhteşem Yüzyıl’da“MUHTEŞEM Yüzyıl”a Burak Özçivit ve Engin Günaydın’ın ardından sürpriz bir isim daha katılıyor

Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan dizide yakında Mehmet Ali Erbil de oynayacak Ünlü şovmen, oynayacağı bölümlerin senaryosunun henüz yazım aşamasında olduğunu söyledi: “Muhteşem Yüzyıl, beğeniyle izlediğim bir dizi Yapımcı Timur Savcı, bana dizide oynamamı teklif etti Ben de önce senaryoyu görmem gerektiğini söyledim Tarihi bir dizide oynamak bana gurur verir Şu anda rolüm ve oynayacağım bölümün senaryosu yazılıyor Bir problem çıkmazsa, rolümün hakkını veririm
Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

evet gerçekten süpriz yapmakta bu dizinin üstüne yok bu beyazperdedeki insanlara lanse edilenler bizim geçmişimizi nekadar doğruluyor acaba ? bu tür dizi veyahut filimleri eserleri yapıtları yaparken azda olsun araştırmak gerekiyor allah aşkına az yada çok tarih okuyanlar bilir herşeyden önce osmanlı sarayları selamlık ve haremlik olarak ikiye ayrılırdı selamlıkta sadece ve sadece devlet işleri görüşülürdü ve bir kadının has odalıkta olsa hasekide olsa buraya girmesinin imkanı yoktu haremlik ise insanların günlük yaşantısını sürdüğü bir yerdi herşeyi bir tarafa bırakalım geçen bir bölümünde 1800 lü yıllarda yaşamış türk edebiyatcısı ziya paşanın ( nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir ) beyitini kendisinden tam üç asır önce yaşamış kanuni sultan süleymana söyletmekteler sizce bu diziyi izlemek nekadar doğru
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Diziyi zaten seyretmiyordum, artık daha çok seyretmem

Yalan olmasın yeni sezonda mohaç savaşı olan bölüm için 500 BİN TL harcandı diye bol keseden haberler yapılınca deidm "bu sefer yaptılar herhalde" ve biraz seyretmeye çalıştım

Sonuç mu?
Hüsran ötesinde bir durum

Daha sonra rastladığım bir sahnede ise bir prenses sanırım bir gemide
Gemideki herşey sabit ama kadın sallanıyor Uzak çekimlerde hizmetçi ve herşey yine sabit kadın ve lambalar sallanıyor

Dedim bitti bu iş o 500ü nereye harcadılar bilmem ama sansasyonel işler olmasa bu dizilerin reytinglerinin bu kadar olacağını sanmam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Saçma sapan bir dizi,
Dizinin içeriği bilmem nesi ile hiç ilgilenmiyorumZaten yeterince sunni tartışmalar oluşturulup dizinin reklamı yapıldı
Bu dizinin yayın amacının insanları piskolojik olarak etkileyip herkesi kafasında Osmanlı özentisi yaratmakBazı şeyler bu akılsız milletin beyinlerine nakış nakış işleniyorKısa bir süre sonra Başkanlık Sistemi tartışmaya başlanacakBunların hepsi zemin hazırlama

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com