![]() |
Dizilerdeki Gözden Kaçmayan Hatalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dizilerdeki Gözden Kaçmayan Hatalar![]() Yerli dizilerdeki 'mucizeler' OLUR BÖYLE HATALAR, SEYİRCİ HEMEN YAKALAR Hani denilir ya "insan, sevdiğini acımasızca eleştirir" diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hurriyet ![]() Bakın en çok hangi diziler neden eleştiri konusu oldu ![]() (Hürriyet) ![]() ![]() BU ARABANIN İÇİNDEN TEK PARÇA HALİNDE ÇIKTI Yerli dizilerde en son yaşanan "mucizelerden" birine Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Soner karakteri imza attı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin "paramparça olup öldü" diye düşünürken, Soner, beyin sarsıntısı ve bir kaç kaburga kırığıyla hayata döndü ![]() ![]() ![]() ![]() BU DİZİ ÖLÜYÜ DİRİLTTİ TV ekranlarında yaşanan benzersiz bir mucize de Kavak Yelleri dizisindeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama Külegeç sağlık sorunları yüzünden bir kez daha diziden ayrılmak isteyince bu kez hastalıktan "öldürüldü ![]() ![]() ![]() ![]() HANGİ BİLEĞİNİ KESTİ Son dönemde çok konuşulan dizi hatalarından biri de Muhteşem Yüzyıl'dan geldi ![]() İntihar girişiminde bulunan Hatice Sultan sol elinin bileğini kesti ![]() ![]() ![]() SAÇLARINI BOYAMAYI UNUTTU Melike Canatay adlı seyirci, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisindeki devamlılık hatasını gözden kaçırmamış ![]() İşte seyircinin yorumu: "Yıllar sonra Serdar Gökhan'ı ekranda görmemizi sağladıkları için Fatmagül'ün Suç Ne ekibine teşekkür ediyorum ![]() ![]() Serdar Gökhan diziye dahil olduğunda saçları "çikolata kahve" rengindeydi ![]() ![]() ![]() ![]() DOKTORUN TAYİNİ Mİ ÇIKTI Serap Engin adlı izleyici yine aynı dizideki bir küçük hatayı kaçırmamış: "Fatmagülün Suçu Ne? dizisinin 51'inci bölümünde İzmir'de Leman Namlı'yı tedavi eden doktor, 18'inci bölümde İstanbul Göksu'da Fatmagül'ü tedavi etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ADINI DİKKATSİZLİK KOYDUM Seden Özdemiş'in Adını Feriha Koydum dizisine eleştirisi ise şöyle: " Adını Feriha Koydum'un 36'ıncı bölümünde Hande ve Cansu, Feriha'ya doğum günü hediyesi hazırladılar ![]() Hande 'çöp kovası' siparişi verdi, Cansu ise kovanın üzerine yazılacak yazı için kartondan harfler yaptı ![]() ![]() Sorun olan şu; Cansu'nun kestiği harflerin rengi sarıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER EVDE TELEFON VAR MIYDI Pınar Aksu, Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide bakın nereye takılmış: "1970 yılında her evde telefon olması çok gerçekçi değil ![]() ![]() İstanbul’un göbeğinde 1980'li yıllarda bile birkaç yıl sıra bekleyerek telefon bağlatılıyordu evlere, hatırladığım kadarıyla ![]() ![]() BEBEĞİN SAÇLARI BİR GECEDE KARARDI Zeynep Çiçek'in Al Yazmalım'da fark ettiği devamlılık hatası ise şöyle; "Asiye çocuğunu doğurduğunda, bebeğinin saçı yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZEL OKULLARDA ARABAYI BAŞKALARI MI PARK EDİYOR Adını Feriha Koydum dizisindeki bir sahne de seyircinin tepkisini çekmişti: "Adını Feriha Koydum dizisinin 35 ![]() ![]() ![]() ![]() Ama merak ediyorum bizim bilmediğimiz bir uygulama mı söz konusu? Özel okullarda parkçılar mı var? Emir arabasını okulun önüne bırakıyor ve anahtar üzerinde ![]() ![]() ![]() ![]() HAREKET EDEN ÖLÜLER Mücahit Aksüt, Kurtlar Vadisi Pusu'daki toplum ölüm sahnesinde bir hata görmüş: "Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 122 ![]() ![]() ![]() ![]() TELEFON BİLMECESİ Ayşe Gül adlı izleyici Beni Affet dizisindeki telyefon hatasını fark etmiş: "Handan eve gizlice girdiği sahnede telefon numarasını alırken telefon sabit, daha sonrasında filmin diğer sahnesinde eve gelen Sevgi Hanım telefonu açmaya gider ![]() ![]() ![]() ![]() İLLÜZYON GİBİ Esra adlı izleyici de Umutsuz Ev Kadınları dizisinde gördüğü hatayı şöyle anlatmış: "Kanal D'de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları isimli diziyi orijinali olan Desperate Housewives dizisinden daha sıcak olduğu için çok sevdim ![]() ![]() Mesela 30 Ekim'de yayınlanan bölümünde polis memuru Muzaffer ve Yasemin, hırsızlık olayının ardından sivil gece devriyesine çıkıyorlar ![]() ![]() ![]() Araçla farklı yollarda ilerlerken sahneler arasında Yasemin'in kemeri bir var bir yok, bir var bir yok ![]() ![]() ![]() ONLAR ISLANMIYOR Nevzat Zengin, severek izlediği Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin yağmur sahnesine takılmış: "Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin dün akşam yayınlanan bölümünde Aylin ile babası, sokağın ortasında karşılaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|