Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sayıları, öğreniyorum

Sayıları Öğreniyorum

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sayıları Öğreniyorum

SAYILARI ÖĞRENİYORUM

Evde sayılar ve sayma işlemi ile tanıştırmak için pek çok eğlenceli yol vardır

Yeni başlayanlar için sayılar

Şarkı söylemek

İçinde sayılar olan şarkılar söyleyin

Evde sayılar

Sadece sayılara aşina olmak bile bir başlangıçtır Banyoda ki ördekleri sayın, çıktığınız merdivenleri, kahvaltı tabaklarını veya pizza dilimlerini

Dışarıda sayılar

Çocuğunuz sayıları fark etmeye başladığında, her yerde gördüğünüz sayıları gösterin, kapılarda, araba plakalarında, otobüslerin önünde, yol işaretlerinde…
Duvar süsü

Ayrı ayrı kağıt parçalarına 1 den 10 a kadar sayıları yazın ve altına bunları karşılayan sayına obje çizin Mesela altı tane komik şapka veya 3 tane yeşil ağaç gibi
Uğur böceği

Altı tane uğur böceği çizin fakat üzerinde noktaları olmasın Çocuğunuzun birinciye bir, ikinciye iki, üçüncüye üç tane benek çizmesini isteyin Ve böylece altıya kadar gelin

Oyuncak mağazası

Kartonlardan para yapın ve küçük oyuncakları bir sepete toplayıp, oyuncak mağazası yapın Her oyuncağın farklı bir fiyatı olsun (1YTL, 2YTL, 3YTL…) Ve alışverişin keyfine varın
Unutmayın çocuğunuz bazı sayıları biliyor olsa bile, bu onun saymayı bildiği anlamına gelmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Sayıları Öğreniyorum

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Sayıları Öğreniyorum

Çok güzel bir konu olmuş bu canım
Evde anne babanın dikkat etmesi gereken bir konu bence Bu şekilde sayılara yavaş yavaş alıştırmak lazım çocukları

Alıntı:

Çocuğunuz sayıları fark etmeye başladığında, her yerde gördüğünüz sayıları gösterin, kapılarda, araba plakalarında, otobüslerin önünde, yol işaretlerinde…

Fark ettim ki ben bunu yapıyorum Nerde küçük bir çocuk görsem hemen ya harfleri ya sayıları soruyorum

Ayrıca küçük çocuklara yaşlarının kaç olduğunu sorduğumuzda hemen parmaklarıyla gösterirler ama kaç olduğunu söylemezler İşte o an da sayıları ve saymayı öğretmek için doğru bir zamandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com