İşte Gidiyorum | Hoşçakalacağız Gözüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Gidiyorum | Hoşçakalacağız Gözüm![]() Karşılıksız bir aska kurban ettim ömrümü! ![]() İste gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü ![]() ![]() İste gidiyorum, gurbet yorgunu gövdemi Çukura kim indirecekki İste gidiyorum, Bu menfur cinayeti, simdi çıkıp kim üstlenecekki Çürüdü gözlerim, yüreğim, bu yağmurlu şehirde ![]() ![]() İste gidiyorum, Beni kaldırın, hicranım kalsın teneşirde ![]() ![]() Size yüzyıllardır sesini kaybetmiş Bir türküyü söyleyecektim ![]() ![]() Ve bir yayla rüzgârı şefkatiyle Kirpiğinizin ucundan öpecektim ![]() ![]() Bir masum türküydü sadece Yüzbinlerce mağdurun gönlünde Belki söyleriz hep birlikte Belki, mahşerin birinci gününde ![]() ![]() Nasıl sevmiştim hepinizi ![]() Nasıl böyle oldu akıbetimiVe nasıl çöle döndü O benim gül-gülistan memleketimi İste gidiyorum, hiçbiriniz, hiçbir dilde beni anlamadınız, Ben başımı verdim, sizinse İnsafsız bir linç oldu karşılığınız ![]() ![]() İste gidiyorum, Penceresiz bir dünyanın bilinmez labirentine ![]() ![]() İste gidiyorum, ”Saclarındaki yıldızları artık koparabilirsin anne! iSonunda kaptırdım gönlümü Ölüm denen o kaypak türküye ![]() ![]() Ve iste kurtuldun benden Sen olasın ey Türkiye ! Elbet benim de vardı, Kendime ve yurduma dair umutlarım ![]() ![]() Belki bıraktığım yerden sürdürür Dostlarım, karim ve çocuklarım ![]() ![]() Çatladı yüreğim, çatladı sazım ![]() ![]() Demek ki böyleymiş yazım ![]() ![]() Sizlere armağan olsun Sizlerden ödünç aldığım bu yürek sizim ![]() ![]() Bu nasıl hapis Tanrım ![]() ![]() Sabah sabah bu ne hikmet, bu ne sis Kalbime son mermiyi sıkmak Sana mı düştü ey güzel Paris i ![]() İste gidiyorum, kalmadı söyleyecek son sözüm ![]() ![]() Dediğiniz gibi olsun be ! Dediğiniz gibi olsun gözüm ! ![]() İste gidiyorum, Tükenmişti inancım, bu nankör hayata dair ![]() ![]() Belki benim için birkaç mısra döktürür Hayaloglu diye bir sair! ![]() ![]() Söyleyen : Yusuf Hayaloğlu |
|
|
|