![]() |
Feryadım Yüreğimden Düştü |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Feryadım Yüreğimden Düştübelki de masaldı yaşadıklarım güvercinlere darı attığım martı çığlıklarını senfoni bellediğim tebessüme bigâneydim / kahkaham tufan ![]() geçit vermeyen dağlar gibiydin ya! eteklerine yerleştim / incecik fidan oldum dokundum düşlerimdeki / sevda kokan yamaçlarına nefhanı çektim içime ervahıma ab-ı hayat oldun geceydi! efsunluydu hava menziline girdim tuttun! sana uzanan ellerimi fahişe bir kadının iffet özlemiyle dolandım sana ![]() doru bir atın üzerinde yüreğim sana şahlanırken rüzgara emanet ettim yelelerimi kızıl güneş ise heybemde / azıktı anamın göğsünden akan süt gibi / temizdi / duruydu / sana yürüyüşüm ![]() okyanus gibiydi gözlerin / gizemine kapıldım baktım! bebeğine düştüm bedevi kirini akıttı / maviye aç bedenim sana kulaç attım yüreğim yüreğine kelepçelendi ateşin içinde gülümsüyorum haydi at anahtarını girdaba yok olsun ağdalı dokunuşlar düşmesin yürek gözümüze hüma kuşu eksilmesin sevda tüten başımızdan ![]() vuslat düşlerim dudaklarımdan / dudaklarına düştü yıldızlar ektim göz bebeklerine gülüşüm oldun / serildim sinene utangaç buselerde yitirdim / fikrimin yollarını kök saldı içimde / beyaz tül üzerindeki kırmızı gökkuşağı sırrı ![]() devran tersine dönerken zulasındaki poyrazı çıkarttı imbat rüzgarıyla sarhoş olan bedenim ayazı karşıladı / savruldu nemrut kumandan edasında bendim oldun dağların ardındaki güneş / ayalarımı soğuttu fikrimin çıkmaz sokaklarında sokak çocuğu çaresizliğinde devrildim yüreğim eridi ruhum rendelendi çektin tetiği mülteci yanıma / revnağım söndü bastın üzerime / yürüdün! Gittin izin kaldı / tenimde yara ![]() meğer nikotin acısı yerleşmiş dudaklarına oysa biz kaç bahar yeşermeye sözleşmiştik ilmek ilmek dokuduğum aşkımı yüreğinden kaydırırken yoldaşın olsun attığım çığlıklar tek yaprak yeşermesin dallarında dilimin acısını nefesime dökerken gözlerimden / köklerine düşen damla ol ol ki can suyu olsun / bu da benden sana hediye olsun şimdi! yeşer yeşerebilirsen Yeşim deren
|