![]() |
Gönlüm Oralarda Ben Buradayım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönlüm Oralarda Ben BuradayımDuygularım sığmaz birkaç satıra Yazdıklarım kalsın size hatıra Benden selam olsun bütün dostlara Hasretle, özlemle bir aradayım Gönlüm oralarda ben buradayım Yeşil Rize’m gözüm hep seni arar İçimi ayrılık acısı sarar Sende neşe huzur, sende hayat var Şimdi ayrı düştük uzaklardayım Gönlüm oralarda ben buradayım Ah nerde likapa nerde şirasi Yandı bu Fatih’in şimdi çirasi Gelmeyin uşaklar berbat burasi Ziraat’e bakın belki ordayım Yok yok gönlüm orda ben buradayım Özledim Tümbet’i, Kütük dağını Özledim hamsiyi, tereyağını Su gibi harcadım gençlik çağını Dünya denen handa ben kiracıyım Gönlüm oralarda ben buradayım Hasretin sığar mı birkaç dizeye Hiç doyum olur mu zümrüt Rize’ye Sanki vurulmuşum ben kelepçeye Meçhule uzanan sisli yoldayım Gönlüm oralarda ben buradayım Sahili, çarşısı, denizi, parkı Yeşil Rize’nin yok cennetten farkı Öyle bir özlemim, hasretim var ki Azer Bülbül gibi ben de dardayım Gönlüm oralarda ben buradayım Vela’ya giderken vururdu tipi Koşardı imdada muhtarın jipi Düşmüşüm kuyuya uzatın ipi Azer Bülbül gibi ben de dardayım Gönlüm oralarda ben buradayım Dünya fani, giden gelmiyor geri Dolmaz ki Rıdvan’ın boşluğu, yeri Yine bu Fatih’in doldu gözleri Ölen Yalakoz’a ağlamaktayım Gönlüm oralarda ben buradayım Meşhurdu Cevdet’in küfli pastasi Ben da armudunun iyim hastasi Tütüyor gözümde köyün havasi Kim ister sılaya hasret kalayim? Gönlüm oralarda ben buradayim Kalbim köyle çarpar köy ile atar Gene camide mi katıyor tatar? Yusuf dayı öldü, İstavri batar Sanmayın köyümü unutmaktayım Gönlüm oralarda ben buradayım Fatih Sultan Kar |
![]() |
![]() |
|