![]() |
Seçim Kampanyasy |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçim KampanyasyCennet ülkenin Ba?bakany kaza geçirir ve vefat eder ![]() ![]() Cebrail ba?bakany önce cehenneme götürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu iyi insanlar mutlu, sevinçli bir yüzle ve iyi giyimleriyle (versace, armani ![]() ![]() ![]() Ba?bakany kar?ylamaya ko?arlar, onu öperler ve geçmi?teki homervari olaylaryny anlatmaya ba?larlar (ha! ha!) ![]() Dostane bir golf partisi yaparlar ![]() -« Ba?bakanym al iç, seni rahatlatyr bu buzlu margarita der! » -« Ya ben, içmemek için yemin ettim ![]() -« Çocu?um, burasy cehennem iç rahatla der ![]() ![]() ![]() Ba?bakan içkisini içer ve daha sonra ?eytany daha sempatik bulmaya ba?lar ?eytan, çok naziktir, ho? fykralar ve iyi ?akalar yapmaktadyr ![]() Nihayet cehennemden gitme zamany gelir ![]() ![]() ![]() Cebrail çyky?ta beklemektedir ![]() -« ?imdi gö?ün güzelli?ini görme zamanyn geldi 24 saatli?ine Cennete gidiyorsun der ![]() 24 saat boyunca, Ba?bakan Aziz Nesinle, Nazym Hikmet’le, Atatürk’le ve di?er ülkelerin büyük ?air ve yazarlaryyla kar?yla?yr ![]() ![]() ![]() Yemek bir kulüp binasynda de?il ama normal bir restorantta yenir ![]() En kötüsü ! Isa hipi giyimli olarak, bir soytary gibi sadece «sonsuz bary?tan» bahsetmektedir ve bilinen deyi?leri tekrarlamaktadyr: “Tapynak satycylaryny kovmak gerek, benim kraliyetime girmek deveyi bir i?ne deli?inden geçirmekten daha zordur, vs vs ![]() Gün biter ve Cebrail gelir ![]() ![]() ![]() - «Evet Ba?bakan ?imdi karar vermek zorundasyn ![]() Ba?bakan bir dakika dü?ünür ve cevap verir: -« Güzel, hiç böyle bir karar verece?imi sanmyyordum ![]() ![]() -Cebrail ona asansöre kadar e?lik eder ve cehenneme inen asansöre bindirir… Cehennemin kapylary açyldy?ynda, kendisini yanmy? kyraç bir ovanyn ortasynda, vidanjörlerin bo?altty?y ve endüstriyel atyklaryn bulundu?u bir alanda bulur ![]() ![]() Hepsi zincirli prangaly, kara torbalara koymak üzere çöpleri toplamaktadyr ![]() ![]() ![]() ?ok içinde olan ba?bakan myryldanyr : -Anlamyyorum dün geldi?imde, burada bir golf sahasy ve « kulüp evi » vardy; ystakoz ve havyar yedik , içip içip sarho? olduk ![]() Tav?anlar gibi syçrayyp oynayyp deliler gibi e?lenmi?tik ![]() ![]() ?imdiyse, Pislikle dolu bir çöl görüyorum ve her ?ey sefil bir halde görünüyor ![]() ?eytan ona bakar ve gülümser, ve kula?yna der ki: - « Dün seçim kampanyasy vardy; bugünse sen bize oy verdin! » |
![]() |
![]() |
|