Bir Demet Fykra (Versiyon 2) :))) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Demet Fykra (Versiyon 2) :)))Bir typ ö?rencisi‚ lanet olsun diyerek doktorlu?u byrakyr niyeti araba tamircisi olmaktyr gider ve sendikanyn synavyna girer sonuçta 100 üzerinden 150 alyr bunun üzerine bir soru?turma açylyr müfetti?ler hocaya sorarlar; bu i? nasyl oldu? diye hoca: -valla‚ ya?y de?i?tir dedim de?i?tirdi filitreyi de?i?tir dedim de?i?tirdi bujileri temizle dedim temizledi müfetti?: -iyi de neden 100 de?ilde 150 verdin? hoca: bunlaryn hepsini egzozdan yapty! Sary?yn pizza ysmarlar pizzacy sorar: "6 parçaya my böleyim‚ 8 parçaya my? Sary?yn "6´ya böl"‚ der‚ "sekiz parçayy bitiremem" ![]() Elma ile elma ?ekeri kar?yla?my? Elma‚ elma ?ekerine : - Çok ?yksynyz‚ bu renk size çok yaky?my?‚ nereden giyiniyorsunuz? - Vakko dan tabii ![]() ![]() - Belli belli ![]() ![]() Arkanyzda bulunan kazyktan açykça belli oluyor![]() ![]() ![]() A?k gemisinde‚ Temel ve Amerikaly John ?ezlonglara oturmu?‚ batan güne?i seyrediyor ve sohbet ediyorlardy Temel: "Böyle bir gezi aklymdan bile geçmezdi Bir yangyn fabrikamy kül etti Sigorta paramy ödeyince ´O?lum Temel‚ bunca yyl e?ek gibi çaly?tyn ?imdi tatil zamany´ dedim kendi kendime ve geziye çyktym![]() ![]() " "Tesadüfe bak" dedi John ![]() ![]() "Benim de çok iyi i? yapan bir restoranym vardy Bir kasyrga‚ ta? üstünde ta? byrakmady Sigortadan paramy alynca‚ bu tatile karar verdim![]() ![]() " Uzun bir sessizlik oldu Güne? ufukta kaybolurken‚ sessizli?i Temel bozdu: "Kasyrgayy nasyl ba?lattyn‚ Allah a?kyna?" Adamyn biri sandalyede oturuyormu? bir anda sa? tarafyna dü?mü? ve aya?a kalkyp kendi kendine gülmü? tekrar dü?tü?ü sandalyeye oturmu? aradan zaman geçmi? yine sa? tarafyna dü?mü?‚aya?a kalkmy? gülümsemi? ve - iyiki aya?a kalkmy?ym yoksa üzerime dü?ecekmi?im demi? ![]() ![]() Kara yollary yol geçmesi için muhendisi Anadoluda arazi ölçümüne gönderir Mühendis ölçer biçer ak?am olur Arabaya biner çaly?maz Mecbur bi ev bulur ve kapysyny çalar Kapyyy güzel bi dul kadyn açar Mühendis durumu anlatyr ve tanry misafiriyim der Kadyn buyur eder Yemek verir Mühendis yemek yerken kadyn giyinir süslenir mühendisin karsysyna geçer Mühendisi ba?tan çykarmaya çalysyr ama mühendisin umrunda de?ildir Yatma zamany gelir kadyn yyne sokulur mühendiste tyk yok Kadyn bu i?e bozulur sabaha kadar uyuyamaz Sabah kalkar mühendis ,kadyn kahvalty hazyrlar bahçeye‚ mühendis kahvaltysyny yaparken gözu takylyr üç horoz ve uç tavuk vardyr bahçede horozun ikisi yatyyordur birisi devamly tavuklary kovalyyordur Mühendis kadyna sorar: Oonlaryn üçüde horozmu? diye Kadyn cevap verir; biri horoz‚ öbür ikisi mühendis Temel bir gün yanyna torununu almy? ve askerlik anylaryny anlatmaya ba?lamy?: - Pen askerlik yaparken sava? çykty ve pizi sava?a cönderdular Nasyl sava?yyoruz‚ nasyl sava?yyoruz Aslanlar cibi Tü?manlary pir pir öldüreyruz Derken pir gün pusuya dü?tük ve bizi esir aldular Cünler sonra dü?man ordularynyn komutani geldi: - iki seçene?inuz var Ya hepinizi öldürürüz‚ ya da tecavüz ederuz‚ dedi Temelin torununun gözleri parlamy?: - Ee sonra Temel‚ lafy a?zyndan kaçyrdy?yna pi?man: - Sonra hepimizu öldirdüler Misira gezmeye giden Temel ile Dursun´un kayigi Nil nehrinde batar Tabii hünerlerini ortaya koymanin tam zamani gelmistir Sampiyonlar gibi yüzmeye baslarlar Bir ara Temel kocaman bir nesnenin kendilerine dogru geldigini görür Dev bir timsah istahla onlara dogru yüzmektedir Temel keyifle bagirir Ula Dursun‚ ise bak‚ adamlarin kurtarma gemileri bile Lacoste ![]() ![]() Temelin birgün annesi vefat etmi? Herkes saf tutarken cemaatin arkasynda bekliyormu? Yçlerinden biri sormu?: -Temel! Ananin cenaze namazini kilmican mi? Temel -Haçen pen çenaze namazi kilmayi bilmiyom! demi? Aradan bir hafta geçmi?‚ bu sefer Temelin kaynanasy ölmü? Bakmy?lar ki‚ Temel en ön safta Bunu gören cemaat merak edip sormu?: -Ula Temel! Hani sen cenaze namazi kHmayi bilmeyidun? Temel cevap vermi?: -Haçen bu çenaze namazi de?il ki‚ payram namazidur da! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|