Padi?ah Ve Gayserili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Padi?ah Ve GayseriliZamanynda Padi?ahyn biri; - Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altyn verece?im! demi? Yalancylar, hemen saraya ko?u?turup ba?lamy?lar yalana; - Bir ku?, aslany kapyp yuvasyna götürdü ![]() - Bunun neresi yalan? ![]() Ku? kartaldyr, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru Kapty my götürür tabii!![]() ![]() - Kom?u ülkede bir e?e?i kral yaptylar! ![]() ![]() - Ülkenin kraly, pencereden bakynyrken tacyny dü?ürmü? Taç da pencerenin altyndaki e?e?in ba?yna geçmi? Taç kimin kafasyndaysa, kral odur tabii!![]() ![]() - Padi?ahym, ben gökyüzüne bir ok attym Alty ay sonra geri döndü!- Senin ok bir a?acyn üstüne dü?mü?tür A?aç, sonbaharda yapraklaryny dökünce, takylacak yer bulamayyp yere inmi?tir![]() Böylece padi?ah, her yalana gerçek bir bahane bulmu? ve kimse padi?aha bu yalandyr dedirtememi? ![]() Ama bir gün bir Kayserili gelmi?; - Padi?ahym, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altyn almy?tyn ?imdi geri almaya geldim Yalandyr dersen ödülümü ver Yalan de?il dersen borcunu öde!![]() ![]() |
|
|
|