![]() |
Ashlove- Seçme Fıkralar 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ashlove- Seçme Fıkralar 1Hee Direm Erzurum'a bilgisayarın daha yeni yeni gelmeye başladığı zamanlara ait bir anıyı Erzurum Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'ndan Mansır Bey anlatıyor ![]() ![]() ![]() Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır ![]() bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok programının kullanımı ile ilgili bilgi verir ve ayrılır ![]() Aradan bir iki saat geçer, işyerinden telefon: "Kardeşim sizin anlattıgınız kimi yapirem fegat program düzgün çalışmiir ![]() Teknik servis elemanı sorar: "Nasıl yapıyorsunuz?" "Senin anlattıgın kimi ![]() "Hata ne?" "Yazdıgım bilgiler kaydetmeme ragmen saklanmiir ![]() "İşlem basamaklarını tek tek anlatır mısınız? ![]() "Tamam" diyor ve başlıyor anlatmaya ![]() ![]() ![]() "Programı açirem ![]() ![]() ![]() ![]() Kaydetmek ister misiniz? E / H yazısı çıkir ![]() ![]() ![]() ![]() Bill Gates Ölürse Ne Olur Microsoft ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllı asker Bir albay, bir er, bir yaşlı kadın ve bir de genc kız trende aynı kompartmanda yolculuk etmektedir ![]() karardığı zaman, MUCUK bir öpücük sesi ve ardından ŞIIIRRRAAAAKK ! diye bir tokat sesi duyulur ![]() "Aferin genç kıza ![]() düşünmekte ve kafasını sallamaktadır ![]() Genc kız da "Zevksiz herif, bu morukta ne buldu ki, bi de öpmeye kalktı ama kadın da iyi yapıştırdı ![]() ![]() Albay ise "Ulan bizim eşoglusu er, kızı öptü ![]() tokadı biz yedik ![]() şöyle düsünmektedir: "Hehe ![]() ![]() yapıştırdım tokadı albaya ![]() ![]() ![]() Aynı sistem Askerliğini denizaltı personeli olarak yapan Temel kahvede denizaltını anlatıyormuş ![]() -Kocaman her tarafı kapalı demirden bir gemi ![]() ![]() Herkesin ağzı açık Temeli dinlediğini gören Dursun birazda kıskanarak; - Ula Temel demirden gemi denizin altına girerde nasıl su almaz Temel,evelemiş gevelemiş bir türlü izah edememiş, sonra Dursuna dönerek; - Ula dursun sen denize giriyor musun? - Giriyorum ![]() - Peki denize dalmıyor musun? - Dalıyorum ![]() - Denizin dibine dalınca kıçına su kaçıyo mu? - Yooo ![]() - İşte sistem aynu sistem ![]() ![]() ![]() Kahraman Er Erler sabah yoklamasında, çavuş içlerinden birine soruyor ![]() -Söyle bakalım nerdensin? -Maraşlıyım komutanım ![]() ![]() ![]() Çavuş sinirlenir ve askere okkalı bir tokat atar ![]() ![]() -Bir daha söyle bakayım nerdensin? -Maraşlıyım komutanım ![]() ![]() ![]() Çavuş bu sefer iyice hiddetlenir ve askere okkalı bir tokat daha atar ![]() ![]() -Oğlum bak sana son defa soruyorum ![]() -Kahramanmaraşlı'yım komutanım ![]() -Hah şimdi oldu der ve yanındakine sorar ![]() ![]() ![]() -Oğlum sen nerelisin: -Kahramansinopluyum komutanım ![]() ![]() ![]() Yanlıs numara Adam evine telefon acar, telefonu yabancı bir bayan acar ![]() karşıdaki sesi duyunca şaşırır, bayana sorar: - "Sen kimsin?" Kız cevaplar: - "Evin hizmetçisiyim ![]() - "Iyi de bizim hizmetçimiz yok ki!" - "Evin hanımı beni bu sabah işe aldi ![]() - "Ya ![]() ![]() - "Hanımınız şu an yatak odasında kocası sandığım bir adamla beraber ![]() Adam şaşırır, sinirlenerek, - "Elli bin dolar kazanmak istermisin?" Kiz, - "Tabii ki isterim ![]() ![]() ![]() ![]() - "O zaman çekmeçedeki silahı al, yukarı çıkıp o cadi ile o sümsük herifi vur!" Once ayak sesleri duyulur, sonra iki el silah sesi ![]() geri gelir: - "Öldürdüm efendim, cesetleri ne yapayım?" Adam, - "Cesetleri havuza at ![]() - "Ama burada havuz yok ki?" Adam bir süre düşünür ve cevap verir: - "Orasi 112 43 44 değil mi? - "Hayir!!!!! - "Pardon! Yanlış numarayı aramışım!!!!!" Ördek ezme ![]() ![]() ![]() ![]() Adam ölür ve cennetin kapısına gelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Burada tek kural var, ördekleri ezmeyeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen ördeklerden birini ezdin, ceza olarak bu kadınla seni sonsuza kadar birbirinize bağlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunu hakkedecek ne yaptım acaba der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Seni bilmem ama ben bugün bir ördek ezdim ![]() ![]() ![]() ![]() Erzurumlu Erzurum'da ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı ![]() - Ben de kurban kesmek istiyorum, der ![]() - Olur mu saçmalama ![]() ![]() Tabi ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir ![]() ![]() - Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der ![]() Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer ![]() - Bir müslüman arıyorum, der ![]() Kahve halkından biri korkudan "Ca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam camiye gelir ve içeri girip, " Müslümanlar buradaymış, öyle mi?" der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asker TEMEL Temel askerligini yunan sınırında yapıyormuş ![]() Temel'in canı çok sıkılıyormuş ![]() Yunan'a bir ıslık çalmış elleriyle "Havacı mısın?" işareti yapmış,Yunan aldırmamış ![]() Bir ıslık çalmış elleriyle "Karacı mısın?" işareti yapmış, Yunan aldırmamış ![]() Bir ıslık daha çalmış "Denizci misin?" anlamında yüzme işareti yapmış, yunan aldırmamış ![]() Bir ıslık daha çalmış ![]() ![]() Bir ıslık daha çalmış "Gözcü müsün?" anlamında dürbün işareti yapmış, yunan aldırmamış ![]() Nöbetler degişmiş sıra yine Temel'le Yunan'a gelmiş ![]() Yunan'a hadi sınıra git demişler yunan da: - "Ben oraya gitmem ![]() kararınca yüzerek gelip sana bir koyacam gözlerin fırlayacak diyor ![]() ![]() Not: Zamanla Yenileri eklenecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|