![]() |
Papazı Dövdürmeyecektik... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papazı Dövdürmeyecektik...Üç arkadaş bir yaz günü yaya olarak yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar ![]() Biri Türk, biri Kürt, diğeri de Ermeni ![]() Ama Ermeni olan aynı zamanda papaz ![]() Sıcak, bir süre sonra yolda susuyorlar ![]() Etrafta su yok ![]() Bağların olgun zamanı ![]() “İki salkım üzüm yiyelim de ağzımız ıslansın,” diye Bir bağa giriyorlar ![]() Bağın sahibi bir Türk ama onu görememişler ![]() “Kaç paraysa veririz,” diyerek yemeye başlamışlar ![]() Bu sırada bağın sahibi gelmiş ![]() Bakmış üç kişi üzümünü yiyorlar ![]() Fena bozulmuş ama üç kişiyle de başa çıkamayacağını düşünmüş ![]() Birine bakmış, kıyafetinden Ermeni ve papaz olduğu belli ![]() Diğerine bakmış, konuşmasından Kürt olduğunu anlamış ![]() Üçüncüsü de Türk ![]() Dönmüş Ermeni’ye, “Bak bu adam Türk, yesin malımı ![]() ![]() ![]() Bu da Kürt’tür ama din kardeşimdir ![]() Sen niye yiyorsun benim üzümü mü?” demiş ![]() Bu laf, üzerlerine sorumluluk yüklenmeyen Türk ve Kürt’ün hoşuna gitmiş ![]() Adam, papazı bir güzel dövmüş ![]() Kıpırdayacak hal bırakmamış, yere uzatmış ![]() Bağ sahibi biraz sonra Kürt’e dönmüş ![]() “Müslümansın da niye sahipsiz bağa giriyorsun ![]() ![]() ![]() Bu durum Türk’ün hoşuna gitmiş ![]() Biraz sonra Türk’e dönmüş ve “Tamam anladık Türk'sün, aynı kandanız, aynı dindeniz ama sahibi olmadan başkasının bağına girilir mi?” diyerek Türk’e de vurmaya başlamış ![]() Türk yumrukla yere yuvarlanınca Kürt’e dönmüş ve “Biz,” demiş…“papazı dövdürmeyecektik ![]() * * * * * "Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır ![]() Mustafa Kemal ATATURK |
![]() |
![]() |
![]() |
Papazı Dövdürmeyecektik... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papazı Dövdürmeyecektik...Nazi Almanyası’nda papaz Martin Niemöller’in günlüğünden: “Önce sosyalistleri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü ben sosyalist değildim ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkürler Smyrna |
![]() |
![]() |
|