![]() |
Temel Yine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel YineTemel İtalya'da Fiat fabrikasında çalışan bir işçi ![]() ![]() ![]() O zamanki Sovyet lideri Krusçev resmi bir ziyaret için İtalya'ya gelmiş ![]() ![]() Fabrikanın tezgâhları arasında dolaşırken Temel'e rastlamış ![]() gözü önünde ''Vay Temel ![]() ![]() ![]() ![]() Orada ayaküstü sohbet etmişler ![]() ![]() ![]() ![]() Konuk gittikten sonra patron Temel'i çağırıp, Krusçev'i nereden tanıdığını sormuş ![]() Temel 'Hiiç' demiş ![]() ''Ben eskiden komünisttim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olay unutulmuş ![]() Üç beş ay sonra bu kez Amerika Başkanı Nixon gelmiş İtalya'ya ![]() Yine aynı program ve fabrika ziyareti ![]() Tezgahların arasında ''Vay Temel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyice meraklanan patron ziyaretten sonra Temel'i yine çağırtmış ![]() Soru da cevap da aynı; ''Bir ara Amerika'ya göç etmeye kalkıştım ![]() ![]() bir avukattı ![]() ![]() ![]() Olay bu kadarla kalsa iyi ![]() İki ay sonra Fransa Başkanı De Gaulle ziyaretinde de aynı manzara yaşanınca Patron Agnelli derin bunalımlara girmiş ![]() Kendisini tanıyan yok ![]() ![]() - De Gaulle'ü nereden tanıyorsun? - Nazilere karşı Paris'te yeraltı savaşı yapıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen herkesi tanır mısın? - Evet, hemen hemen ![]() ![]() ![]() ![]() - Neredeyse Papa da arkadaşım diyeceksin ![]() Temel gülmüş ![]() ![]() ![]() - İspatla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel : - Tamam, bu pazar ayininde Vatikan meydanında olun ![]() ![]() Patron pazarı iple çekmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor ![]() O sırada bir kargaşa olmuş ![]() ![]() bayılanın kendi patronu olduğunu görünce Papaya ''Bana müsaade' deyip meydana koşmuş ![]() Agnelli yerde yatıyor ![]() ![]() Temel çevresindekilere, ''Bu benim patronumdur; ne oldu?''diye sorunca biri cevap vermiş : - Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı ![]() ![]() `''Şu sağdaki bizim Temel, ama yanındaki kim?' diye sorunca seninki düşüp bayıldı ![]() |
![]() |
![]() |
|