![]() |
Üç Bardak Bira |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Bardak BiraBir İrlandalı, Dublin'de bir bara gitmiş ve barmenin getirdiği üç bira bardağından sırayla yudum yudum içmeye başlamıştı ![]() "Kardeşim, neden üç birayı bir anda istiyorsun?" diye sordu ![]() "Bir tane söyle, onu bitirdikten sonra diğerlerini iste!" İrlandalı, sakin bir biçimde yanıtladı barmeni: "Biz, biri İrlanda'da, biri İngiltere'de, biri ise Amerika'da yaşayan üç kardeşiz" dedi ![]() "Aramızda şöyle bir karar aldık: Hangimiz bir bara gitse, üç bira isteyecek ve üçümüz o an birlikteymişiz gibi, yudum yudum her bardaktan içecek ![]() ![]() ![]() Bu yanıt, barmenin çok hoşuna gitti ![]() ![]() ![]() "Birini alınız" dedi İrlandalı ![]() "Çünkü artık üçüncü bardağa gerek kalmadı ![]() Barmen üçüncü bardağı aldı ve saygıyla selam vererek masadan ayrıldı ![]() ![]() "Kardeşlerinizden birini kaybettiğiniz için çok üzgünüm" dedi ![]() "Tanrı size sağlık versin ![]() ![]() ![]() İrlandalı gülmeye başladı: "Nereden çıkarıyorsun kardeşlerimden birinin öldüğünü?" dedi ![]() "İki bira ısmarlamamın tek nedeni var: Ben içkiyi bıraktım! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|