![]() |
Pazar Çerezi Fıkralar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazar Çerezi FıkralarMutlu Evliliğin Sırrı Kahvede sohbet eden adama arkadaşları: ''Senin aile yaşantına hayranız, eşin ve çocuklarınla çok mutlu Bir yaşantın var ![]() ![]() ![]() ![]() ''Kısaca anlatayım ![]() ![]() ![]() ''Düğünümüz bittikten sonra karım kendi atına, ben de kendi atıma bindik evimize doğru gidiyoruz ![]() ![]() ![]() Biraz daha ilerledik ve benim atımın ayağı tekrar takılıp tökezlediği zaman eşim tekrar eğilip atıma 'İki' dedi ![]() Az sonra atım tekrar aynı şekilde tökezleyince eşim atından indi, ata 'Üç' dedi ve çeyizinden tabancasını çıkartıp atımı alnından vurdu ![]() Ben şok olmuştum ![]() ![]() ![]() ''Yazık değil mi? Atı neden vurdun? Kadın manyak mısın sen?''diye bağırdım ![]() ![]() ![]() Karım bana döndü ve ‘’'Bir!’'dedi ![]() Ve o günden sonra karımın bir dediğini iki dedirtmem! --------------------------------------------------------------------------------------------------- Aranızda Dindar Var mı? İri yarı bir adam, elinde koca bir bıçakla köy kahvesine dalar ve sorar: -Aranızda Dindar olan var mı? Korkudan kimse bir şey diyemez ![]() -Ben dindarım, ![]() ![]() Bıçaklı adam, yaşlı adamın dışarı çıkmasını ister ![]() ![]() Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip: -Amca,Adağım vardı, şunları kurban edecektim de, ben beceremem yardım eder misin ? der ![]() Yaşlı adam, derin bir ‘’Oh!’’ çeker ve kesime başlar ![]() ![]() ![]() Adam elindeki kanlı bıçakla yine kahveye girer ve sorar: -Aranızda başka dindar var mı ? Az önceki yaşlı adamı doğradığını düşünen kahvedekiler çok korkar ve herkes aynı anda çay içmekte olan imama bakar, imam korku ile bağırır: -Yapmayın arkadaşlar, iki rekat namaz kıldırdık diye Dindar mı olduk? ------------------------------------------------------------------------ Er Mektubu Görülmüştür Hasan, kimi kimsesi olmayan bir garibanmış, günü gelmiş askere gitmiş ![]() Arkadaşları aileleriyle konuşuyor, ailelerinden para falan istiyormuş ![]() Fakat bizim Hasan'ın yazacak kimsesi olmadığı için oturmuş Allah’a bir mektup yazmış: - Allah'ım durumum sana ayan beyan, kimsem yok biliyorsun, ne olur bana 200 lira gönderiver ![]() Hasan kapatmış zarfı yazmış üstüne 'Hasan’dan Rab’bine' , kontrol edilmesi için vermiş çavuşa ![]() ![]() ![]() Hasan’ın mektubunu okuyan subaylar (Tabi asker mektubu incelenir) kimsesi olmamasına acımışlar ![]() Subayın birisi, diğer subaylara: -Bu gariban asker için çıkın paraları! Demiş ![]() 200 milyon denkleştirememişler ![]() ![]() Koymuşlar zarfa yazmışlar: -Rabbinden Hasan’a ![]() ![]() ![]() Hasan sevinçle almış zarfı bakmış 150 lira ![]() Oturmuş ALLAH'a bir mektup daha yazmış ![]() Subaylar büyük merakla bu mektubu da açıp okumaya başlamışlar, mektupta şöyle yazıyormuş: -Allah'ım mektubunu aldım çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|