![]() |
Fatih Sultan Mehmed Han'la İlgili Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmed Han'la İlgili HikayelerBugün onun ölüm yıldönümü 3 Mayıs 1481'de öldü Fatih Ruhu şad olsun Fatih,birgün,kılık değiştirerek bir seyahate çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylü kıyafetindeki Fatih,ihtiyar kadının sunduğu ayranı doğru dürüst içemez ![]() ![]() -Nine,ayranın çok lezzetli ama içindeki şu saman çöpleri niye? Kadıncağız tatlı tatlı gülümser ![]() -A evladım!Ter içindesin ![]() ![]() Bu söz ,Fatih'in çok hoşuna gider ve fakir kadına kulübesinin civarındaki araziyi bağışlar ![]() *** Bir genç, “Fatih Sultan Mehmed’in resmini neden hep yaşlı bir insan suretinde çiziyorlar” diye sorunca, bir yazarımız şöyle cevap vermiş: - Yaptığı işler o kadar büyük ki, bunları genç bir insanın yapacağını hayallerine sığdıramıyorlar ![]() *** Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası olan 2 ![]() -“Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz” diye çıkışır ![]() Orada bulunan ve velâyet sırrıyla kalp gözü açık olan Akşemseddin Hazretleri, hafifçe gülümseyerek şöyle der: -Peder ne der, kader ne der ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fatih Sultan Mehmed Han'la İlgili Hikayeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmed Han'la İlgili HikayelerFatihe sorarlar: -İstanbulu niçin fethettin? Cevap verir: -Önce o benim gönlümü fethettiği için! *** Napolyon, S ![]() Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam ![]() ![]() ![]() *** Fatih, hocası Akşemseddin’e sorar:- İnsan açlığa ne kadar dayanabilir? Akşemsettin cevap verir:- Ölünceye kadar *** Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş ![]() -Aman Sultanım, demiş ![]() Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci: -İkimiz de Hazreti Ademin çocukları değil miyiz? demiş ![]() ![]() Sultan Fatih: -Bu keşfini sakın başkasına söyleme, diye gülümsemiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|