Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?Forumdaki resimlerde, gittiğim misafirlikte,restoranlarda vs çok sıkça gördüğüm üzere ; Şahsen bu son derece yanlış bir tekniktir Mengenli olmam dolayısıyla aşırı bir bilgim var bu konularda![]() Balığa çizik atarak pişirmek bütün öz suyunu dolayısıyla tadını kaybetmektir Balık da mangalda en iyi yöntem balığı mühürlemedir ( Kısaca fransız usulüde diyebiliriz )Mühürleme nasıl yapılır ; ateşi yaktıgınızda kömür istenen kıvama geldiğinde Kömürü bir tarafa yığın, kömür ızgara telinize nerdeyse değecek kadar yakın olsun Balığınızı atın, kısa süreli 2 yanını kızartın ( derisi yanmaya yakın tabiri caizse ) Daha sonra kömürü mangala yayarak,oldukça düşük ısıda kızartın, hatta balığın üstünü kapatıp terletirseniz şahane olur Bu basit yöntemle balığınızın suyu içinde kalarak tadını daha çok alacaksınız ![]() Selamlar,saygılar
|
|
|
|