![]() |
Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)malzemeler 400 gr baklavalık yufka(ortalama bir paketin yarısı 15 yufkadan) 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı irmik 250 gr tereyağı üç çorba kaşığı dövülmüş ceviz üç çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı şerbeti için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su yarım limonun suyu yapılışı: *bir su bardağı sütü ocağa koyun irmiği ekleyin karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın *ayrı bir yerde tereyağını eritin *3 yufkayı serin üzerine erittiğini tereyağından üç dört yemek kaşığı dökün yayın *15 yufka olana kadar bu şekilde yapın ![]() ![]() *7-8 cm lik kareler olacak şekilde üst üste koyduğunuz yufkaları kesin ![]() *ortalarına bir tatlı kaşığı muhallebiden bir çay kaşığı cevizden koyun ![]() *bu şekilde yağlanmış tepside sıralananacak (benim 20 tane çıktı) *kalan tereyağını üzerlerine dökün *önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın( 15-20 dk pişirin ama sık sık bakın çabuk pişiyor yufkalar zar gibi ince) *tatlıyı fırına atınca 2 su bardağı şeker 2 su bardağı sudan şerbet yapın yarım limon sıkın ![]() ![]() *şöbiyet pişince üzeri biraz kızarıyor alın fırından 5-10 dk ılınsın ![]() ![]() *şerbeti tatlının her tarafına dökün *soğuyunca servis tabağına alın ![]() not: malzemelerin bazıları göz kararı tahmini koydum ceviz fıstık yağ gibi ![]() ayrıntılı anlatmaya çalıştım aslında çok basit bir tatlı ve leziz kısa sürede oluyor afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|