![]() |
Ahtapot Yahni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahtapot Yahni TarifiSevgili forum üyelri geçen haftalarda 2 kg lık bir ahtapotun nasıl pişirileceği konusunda paylaşımda bulunmuştum ![]() konuya destek verenlerin de katkılarıyla mükemmel sonuca ulaştım ![]() keşke sizlere tattırabilme imkanım olsaydı ![]() gelelim tarife: temizlenmiş ama taşa vs vurlmamış ahtapotu 20 gün civarı derindondurucuda tuttum ![]() ![]() derin dondurucudan çıkattığımız ahtapotumuzu çözdürdükten sonra düdüklü tencereye koyup bir çay bardağı sirke ile bir su bardağı suyu ekliyoruz ![]() birazda defne yaprağı kokuyu alsın diye koyabiliriz ![]() ![]() Uploaded with ImageShack ![]() düdüklü tenceremizin ötmesiyle birlikte kısık ateşe geçip 1 saat pişiriyoruz ![]() ve kendi halinde soğumaya birakıyoruz ![]() ![]() Uploaded with ImageShack ![]() kapağını açtğımız ahtapotun derilerini tercihe bağlı olarak ister soyup ister soymadan yiyebiliriz ben bu sefer soydum ama vantuzlarda çok lezzetliydi evdekiler yemekten soğumasınlar diye sıyırdım derileri ![]() Uploaded with ImageShack ![]() daha sonra domates bol sarmısak ile birlikte dilimlediğim ahtapotları tekrar pişirdim (ahtapotlar zaten pişmişti yani salata yapmaya hazırdı tercih edenler direk bu işlemi yapmadan salata yapabilirler ![]() ![]() Uploaded with ImageShack ![]() pişen yemeğimize biraz kekik ve kimyon birazda tuz ekledim ![]() işte sonuç ![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack ![]() |
![]() |
![]() |
|