![]() |
Balık Yemeklerinde Kullanılan Baharatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Yemeklerinde Kullanılan BaharatlarBalık pişirilirken, baharat kullanımı da önemli yer tutuyor ![]() Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde ![]() Defne yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte ![]() Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda ![]() Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede ![]() Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır) ![]() Mercanköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda ![]() Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle ![]() Muskat: Yengeç ve istakozla ![]() Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, jumbo karides tavada ![]() Paprika: Dolma ve güveçlerde ![]() Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda ![]() Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tatlandırmak için ![]() Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde ![]() Adaçayı: Dolma ve güveçlerde ![]() Kekik: ABD'de bütün deniz ürünleri ile birlikte ![]() Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde ![]() Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde ![]() Sarımsak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda ![]() Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda ![]() Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak ![]() Kapari: Turşu halinde buğulamalarda ![]() kaynak:iha |
![]() |
![]() |
|