![]() |
Alabalıklı Karadeniz Pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalıklı Karadeniz PidesiDeğerli Arkadaşlar ![]() ![]() ![]() Dün öğle saatleri civarında , işlerimi halletmiş ve karnı acıkmış bir halde çarşıda dolaşırken pideci bir arkadaş "Ahmet abi gel harika Karadeniz pidesi var” diyerek beni çağırdı ![]() Ben de içeri girmeye niyetlenirken espri olsun diye "pidelerin içinde ne var ki" diye sordum ![]() "Abi ne istersen" deyince birden aklıma geldi ![]() ![]() "Alabalıklı olmaz" dedi ama yanlış düğmeye bastığını anladığında iş işten geçmişti ![]() ![]() Ben yaklaşık dört tane pide yapacak kadar hazır hamura ağabeylik yetkilerime dayanarak el koymuş ve eve varmıştım ![]() Seyrederken o hamuru açmak kolay görünse de ben açmaya çalıştığımda çok inatçı bir hamur olduğu anlaşılıyordu ![]() Uzun süren bu mücadele, çok yormasına rağmen benim galibiyetimle sonuçlandı ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçinden bir şey kaçmasın diye de fırına atmadan önce üstünü bir folyo ile örttüm ![]() Önceden ısınmış 200 derece fırında on dakika kaldıktan sonra dışarı çıkardım ve folyoyu üzerinden aldım ![]() ![]() ![]() Masamıza Alabalığı tuttuğumuz derenin kaynağından eve getirdiğimiz buz gibi suyumuzu da koydum ![]() Karadenizlilerin bu kadar yıldır keşfedemediği Alabalıklı Karadeniz Pidesini keşfetmiş olmanın verdiği mutlulukla bu harika pideyi yedim ![]() ![]() Sevgiler… |
![]() |
![]() |
|