![]() |
Alabalık İle Kabak Çiçeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık İle Kabak ÇiçeğiDeğerli Arkadaşlar… Yağmurlu ve gök gürültülü bir havanın hakim olduğu bu gün , en güzel meşguliyet harika bir yemek denemesi yapmak olur diye işe başladım ![]() Önce Alabalıklarımızı çıkardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu malzemeler ile ne yapılabilir diye düşündüm ![]() Sonunda kararımı verdim ![]() ![]() ![]() Istakozları haşlayıp ayıklayarak bir kenara koydum ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra yanmaz bir fırın torbasının içine biraz tereyağı , Alabalıkları ,kabak çiçeği dolmalarını ,birkaç diş sarımsak ,bir kırmızı portakal diliminin üstüne kuru dereotu ve az maydanoz koyarak torbanın ağzını hava kaçırabilecek şekilde kapatarak önceden 200 derece ısıttığımız fırına verdim ![]() On dakika sonra daha önce fırına verdiğimiz torbayı çıkarıp kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve yarım kesilmiş ufak domates koyarak peynir eriyene kadar fırında tuttum ![]() Sonra bu ekmek dilimlerini tabağa düzgünce koyup üstlerine kabak çiçeği dolmalarını yerleştiriyor ve Alabalıkları ortalarına gelecek şekilde düzenliyoruz ![]() ![]() Tabaktaki ıstakoz ne işe mi yarıyor… ![]() Ben yediğim her şeyi tabakta net olarak görmek isterim ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğin nasıl olduğunu lütfen sormayın ![]() ![]() Sevgiler… |
![]() |
![]() |
|