![]() |
Alabalığı Pişirmek De Sanattır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalığı Pişirmek De SanattırAlabalık yakalandığı andan itibaren özenle muhafaza edilmesi gereken bir balıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hazırlıklardan sonra ise diğer önemli noktalara kısaca bir göz atalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alabalık yakalamak ne kadar zor bir iş ise yemek de o kadar değişik ve özen isteyen bir iştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sofraya önce ekmek , salata , içecek ve diğer teferruat konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirirken alabalık kızgın manda tereyağında çok fazla olmamak üzere kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce o harika renklerden oluşmuş görüntüyü bozmaya kıyamayacağınız için gözlerinizi kapamanız gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte o anda balığın üzerinde kalan kızgın yağ ile kızarma devam ettiği için çıkan seste gündüz akıntıya karşı tırmandığınız ve kimi yerde düşüp ıslandığınız, kimi yerde kayarak bir yerinizi incittiğiniz ve hatta bazı yerlerde hayatınızı tehlikeye attığınız o dağın zirvesinden aşağıya inen muhteşem derenin oluşturduğu şelalelerdeki atlayan su seslerini duyacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerinizi tam açmaya hazırlanırken ise burnunuza vuran o kokuda, çam ormanlarından gelen hafif mentol ,biraz kekik ve muhteşem serin dağ esintisinin verdiği ferahlık ve huzur, sizi hayatınızın en harika yemeğine hazırlayacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani kısaca Alabalığın tadını tam olarak almak için onu kendinizin tutması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bunlardan dolayı Alabalık yakalanması , muhafazası, pişirilmesi ve yenmesi ile çok özel bir balıktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalığı Pişirmek De Sanattır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalığı Pişirmek De Sanattırahmet bey öncelikle aramıza hoş geldin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|