![]() |
Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gariban İşi Havyar Yapımı... (Made İn Nejat)Tuzlu sardalya 250 gr Siyah zeytin 100 gr Ekmek içi 1-2 dilim Antep fıstığı 100 gr yeter Limon suyu 1 adet Zeytinyağı yarım su bardağı kafidir Marketten, bakkaldan alacağımız kutu tuzlu sardalya balığı ana malzememiz ![]() ![]() ![]() Kılçıkları çıkarılan balıkları yeteri büyüklükteki havanda iyice dövelim ![]() ![]() ![]() Sonra bir yayvan kaba alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() en son olarak malzeme; macun (yani gariban havyarı) kıvamına gelince çatalla bunu şekillendirelim ve etrafını elimizde kalan siyah zeytinle süsleyelim… kızarmış ekmeğin üzerine sürerek deneyebilirsiniz bunu ![]() ![]() Arkadaşlarınıza, tanıdıklarınıza bunu havyar diye kaktırırsınız,merak etmeyin tadı cidden havyara benzediği ve tuzlu ve pütürlü yapıda olduğu için yiyen fazla kıllanmaz… ![]() |
![]() |
![]() |
|