Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, sushi, ton

Ton Balıklı Sushi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balıklı Sushi



Malzemeler


300 gr çok taze ton balığı

2 su bardağı yuvarlak pirinç

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Japon soya sosu veya soya sosu

Wasabi


Yapılışı

Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin Daha sonra ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın Suyunu süzün Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın


Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün


Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın


Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın



Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.