![]() |
Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Sazan (Balık Paçası)Bugün Karacabey'de, benim hanımın babaannesi ve dedesi ile sohbet ederken laf döndü dolaştı balığa geldi ve babaannem balığı yorutlu yaptıklarını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ön bilgi : kendisi Bulgaristan Muhacırıdır ve köyleri Tuna Neri kıyısında imiş ![]() ![]() **************************************** Balığı (Sazan, bayağı büyük olanlardan) azıcık yağla tipsiye (tepsi) koyup, (fileto gibi ortadan ikiye ayırarak, sırt üstü) fırında pişirayoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ************************************************** Afiyet olsun ![]() Bu tarifi yapan bilen varsa lezzeti konusunda terübelerinizi ve yorumlarınızı yazın lütfen ![]() Malzemeler: - İri Sazan - biraz sıvı yağ - Yoğurt - sarmısak - Sirke - Yumurta |
![]() |
![]() |
|