![]() |
Resulün Hanımlarından: Ümm-İ Habibe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulün Hanımlarından: Ümm-İ HabibePeygamberimizin hanımlarından: ÜMM-İ HABİBE Ümm-i Habîbe, ilk önce Resulullahın halasının oğlu Ubeydullah bin Cahş ile evlendi ![]() ![]() ![]() Kızı Habîbe, Habeşistan'da doğdu ![]() ![]() ![]() Dünyaya değişmeyeceğini bildirdi Ümm-i Habîbe kocasının mürted olacağını rüyasında görmüştü ![]() ![]() ![]() Kocası dinini dünyaya değişince, Ümm-i Habîbe'yi de İslâmiyetten çıkıp, zengin olmaya zorladı ![]() ![]() Ubeydullah bin Cahş, Ümm-i Habîbe'yi boşayıp, sürünerek ölmesini bekledi ![]() ![]() Peygamber efendimiz, Ümm-i Habîbe'nin dininin kuvvetini ve başına gelen acı hâli işitti ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz, daha önce müslüman olan Habeşistan hükümdarı Necâsî'ye, hicretin yedinci senesinde mektup yazıp, Amr bin Ümeyye ile gönderdi ![]() ![]() ![]() Necâsî, Peygamberimizin mektubuna çok hürmet edip, hemen hazırlıklara başladı ![]() ![]() ![]() Müslümanlar çok rahat etti Daha sonra Necâsî, mühacir müslümanları sarayına davet etti ve Resulullah efendimiz ile Ümm-i Habîbe'nin nikâhını kıydı ![]() ![]() ![]() Ümm-i Habîbe, cennette, kadınlar kocalarının yanında bulunacakları için, cennetin en yüksek derecesi ile de müjdelenmiş oldu ki, dünyanın bütün zevk ve nimetleri, bu müjde yanında pek küçük kalır ![]() Ümm-i Habîbe'nin Resulullah efendimiz ile evlenmesi, babası Ebu Süfyan'ın kalbinin yumuşayıp, ileride müslüman olmasını hazırlayan sebeplerdendir ![]() Ümm-i Habîbe, muhacirlerle Necâsî'nin temin ettiği gemiyle, Car limanına geldiler ![]() ![]() ![]() Ümm-i Habîbe Peygamberimizi çok severdi ![]() ![]() ![]() ![]() Başını kucağına koymuştu Ebu Süfyan, kızının odasına girip, Peygamberimizin her zaman oturduğu mindere oturmak üzere iken, Ümm-i Habîbe; “Sen bu mübarek yere oturmaya lâyık değilsin” diyerek oturmasına mâni oldu ![]() Ebu Süfyan, kızından bu sözleri işitince, onun dinine bağlılığına hayret etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Ümm-i Habîbe! Kardeşini bu kadar çok mu seviyorsun? - Evet, ya Resulallah, kardeşimi çok seviyorum ![]() - Onu Allah ve Resulü de çok seviyor ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdestli pişirmek Yeğeni Ebu Süfyan bin Said'e, abdestli bulunmayı tavsiye edip, şu hadis-i şerifi rivayet etti ![]() (Her kim bir şey pişirecek olursa, abdest alması iyidir ![]() Yine, (Her kim her gün oniki rekat nafile namaz kılarsa, o kimse için cennette bir ev hazırlanır) hadis-i şerifini rivayet ettikten sonra buyurdu ki: - Ben bunu işittikten sonra, o namazları hep kıldım ![]() Bu nafilelere verilecek sevaplar, farz borcu olmayanlar içindir ![]() Babası Ebu Süfyan bin Harb vefat ettikten bir müddet sonra, güzel kokular sürünüp, iyi ve yeni elbise giymişti ![]() (İman sahibi bir kadın için, herhangi bir şekilde üç günden fazla matemli bulunmak caiz değildir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Benimle senin ve diğerlerinin arasında münasebetler vardı ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Sen beni memnun etmişsin ![]() ![]() Medine-i münevverede 664 senesinde yetmişüç yaşında vefat etti ![]() |
![]() |
![]() |
|