![]() |
__''99 Esma 99 Özür''__ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__ESMAÜL HÜSNA 1- ALLAH: herşeyin gerçek mabudu 2-ER-RAHMAN: dünyada her kuluna karşı merhametli 3-ER-RAHİM: ahirette sadece mümin kuluna karşı merhametli 4 ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16-EL-KAHHAR: isyankarları kahreden 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() 21 ![]() 22 ![]() 23 ![]() 24 ![]() 25 ![]() 26 ![]() 27-ES-SEMİ: her şeyi işiten 28-EL-BASİR: her şeyi gören 29-EL-HAKEM: nihai hükmü veren 30-EL-ADL: çok adaletli 31 ![]() 32 ![]() 33 ![]() 34 ![]() 35 ![]() 36 ![]() 37 ![]() 38 ![]() 39 ![]() 40 ![]() 41 ![]() 42 ![]() 43 ![]() 44 ![]() 45 ![]() 46 ![]() 47 ![]() 48 ![]() 49 ![]() 50 ![]() 51 ![]() 52 ![]() 53 ![]() 54 ![]() 55 ![]() 56 ![]() 57 ![]() 58 ![]() 59 ![]() 60 ![]() 61 ![]() 62 ![]() 63 ![]() 64 ![]() 65 ![]() 66 ![]() 67 ![]() 68 ![]() 69 ![]() 70 ![]() 71 ![]() 72 ![]() 73 ![]() 74 ![]() 75 ![]() 76 ![]() 77 ![]() 78 ![]() 79 ![]() 80 ![]() 81 ![]() 82 ![]() 83 ![]() 84 ![]() 85 ![]() 86 ![]() 87 ![]() 88 ![]() 89 ![]() 90 ![]() 91 ![]() 92 ![]() 93 ![]() 94 ![]() 95 ![]() 96-EL-BAKİ varlığının sonu olmayan 97-EL-VARİS bütün servetlerin gerçek sahibi 98-ER-REŞİD hayra davet eden 99-ES-SABUR çok sabırlı RAHMAN: Dünyada her kuluna karşı merhametli Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senai Demirci (''Söz Yangını'' isimli eserinden) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__RAHMAN Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DUA İÇÇİN RABBİM RAZI OLSUN CANI GÖNÜLDEN AMİN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__can kırıkları´isimli üyeden Alıntı RAHMAN Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip, onu yokluktan varlığa getirdiğin halde, ben gıybetini ederek, ardından kem sözler söyleyerek varlığında bile kulunun hatrını hiçe saydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DUA İÇÇİN RABBİM RAZI OLSUN CANI GÖNÜLDEN AMİN Aleyküm selam, aminn kardeşim ![]() ![]() Hayırlı geceler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__RAHİM: Ahirette sadece mü'min kuluna karşı merhametli Sen sonsuz merhametinle ,kulunun dillendiremediği sonsuzluk arzusunu ,ebedi cennetini yaratarak doyururken, ben, Senin kulunu duyunca rahatsız olacağı ve bildiğinde hoşlanmayacağı kusurlarıyla ebediyyen etiketlemeye kalktım ![]() Sen kulunu toprak olduğunda bile unutmazken ,unutulduğu zamanlarda da adını anarken ve ebediyyen diri kılacağını vaad etmişken kulunun kulağının işitmediği yerlerde, gözünün görmediği köşelerde, hiç sayılmasına, aşağılanmasına, başka nazarlarda çirkinleştirilmesine razı oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__MELİK: Herşeyin hakimi, tüm kainatın hükümdarı Bana dilimi, damağımı ve dudağımı borç verdiğini, canımı hiç yoktan bahşettiğini, beni çamurdan süzüp insan eyleyerek mülkünde baş köşeye oturttuğunu bildiğim halde, bana mülk olarak verdiklerinle sana karşı çıktım, ''iğrenç'' dediğin işler yaptım ![]() ![]() Bana nefeslerini hiç yoktan verdiğin halde, Senin mülkünde, Senin gördüğün yerde, Senin verdiğin mülkü kullanarak, benim de iğrenç bulmamı istediğin, vicdanımın tiksindiği, senin hoşnut olmadığın lüzumsuzluklar yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__KUDDÜS: Her türlü kötülük ve eksiklikten uzak Kudsiyetinle, aldığım her nefesle, verdiğim her nefesle kanımı temizlerken Sen, nefeslerimi kardeşimin ölü etini seve seve yeme iğrençliğiyle kirtlettim, sesimi tiksinti verici sözlere buladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __''99 Esma 99 Özür''__SELAM: Selamete ulaştıran, selamette olan Sen, kulun İbrahim'i (as) ateşin ortasında bile yaktırmadığın halde, ateşe bile yakıcılığını "dost"un hatırına terk ettirdiğin halde, gıybetini ettiğim kulunu benim nefret ateşimde yaktırır mısın, benim yıkıcı intikam duygularımla hırpalanmasına razı olur musun? Kardeşimin en başta kalbimin kötü zanlarından emin olmasını, bu da olmazsa, bari dilimden selamette olmasını isteyen Sensin ey Selam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|