Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kader

Kader Nedir???

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kader Nedir???

öncelikle hepinize selamünalyküm

aklıma çok takılan ve asla anlayamadığım bir konu var;

hepimiz imanın şartlarından biri kadere inanıyoruz müslümanlar olarak fakat bi de şöyle bir şey var birden aklıma böyle bir örnek geldi:

insanların evleneceği kişinin kaderinde Allah tarafından yazılı olduğu söylenirBir de islamda bir kadının müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi caiz değildir o zaman ortaya çok büyük bir çelişki çıkıyor bir kadını düşünün örneğin bir hristiyanla evlendi dinen yasak ama sonuçta o adamı o kadının kaderine yazan Allah değilmiydi?kadının ne günahı var ?

heralde benima klım bu konuyu anlamaya yetmiyor lütfen sizden rica ediyorum bu konuda bilgisi olan beni aydınlatacak kişiler varsa bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilir mi?

hepiniz Allah'a emanet olun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com