His Dünyasi... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
His Dünyasi...KALK YİĞİDİM ![]() ![]() ![]() ![]() Kalk ey yiğit uykudan! ![]() Kalk ki bağrımda nâlân ![]() Sensiz geçen günlerde, Hülyâlarım dünlerde; Hep mahzûn ve kederli, Bizleri terk edeli ![]() Yiğidim görün artık! Görün ki çok bunaldık ![]() Canlarımız gırtlakta, Son kelime dudakta; Gülümse milletine! Susadık himmetine ![]() Kalmadı hiç gücümüz; Bizler bir sürü öksüz, Hep itilip kakıldık, Dört bir yana atıldık; Hicran üstüne hicran, Dahasına yok derman ![]() Her gece hayâldesin, Sözlerde, dillerdesin, Bir ömür boyu böyle ![]() Gel artık bir şey söyle! ![]() Ne olur acı bize! ![]() Yıkılıp geldik dize ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
His Dünyasi... |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
His Dünyasi...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER ŞEY SEN'DEN Her şey Sen’den, Sen ganîsin, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! Hem evvelsin hem âhirsin, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulduğumu Sen’de buldum, Bâtıl şeylerden kurtuldum; Gelip kapında kul oldum; Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayân ışığın her yerde, Gözsüzlere eşyâ perde; Huzûrun dermân her derde, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyalar Sen’inle Cennet, Nimet Sen’den kime minnet? Gel kuluna merhamet et! Rabb’im Sana döndüm yüzüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönüllere hayat iman, Mü’minlerde tam itminan; Gâfillerin hali yaman, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Işığınla aydın her yan, Şaşkınlar arıyor burhan, Tecellin her yerde ayân, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âlem kitap eşyâ apak Otlar ağaçlar ve toprak, Sen’i söyler yaprak yaprak, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ârif gönlün bağlayarak; Âşık her dem ağlayarak, Kıtmîr bağrın dağlayarak, Rabb’im Sana döndüm yüzüm! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|