Dostunuz Varmı? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dostunuz Varmı?Hiç candan dostunuz var mı sizin? Her şeye inat size sarılan, Sizi seven,siz de kendini bulan ![]() Sevdiğiniz paylaştığınız,kendinizi bulduğunuz? Varların yokların hükümranlığın da, sizden olan ![]() Özlediğiniz bir dostunuz,tarafından özlendiğiniz ![]() Gelmesini dört gözle beklediğiniz, Sarıldığınızda kainatı sardığınız,sardığında sizi kuşatan ![]() Varsa var yoksa yok anlayışı kadar samimi olan, Olmadığında sizin için bulamaya çalışan,sizden olan ![]() Kavuşmaya özlem duyduğunuz,sizi görmek için can atan ![]() Böyle bir dostunuz var mı? Şöyle özlemle gözlerinin içine baktığınız, Fırtınalarda sığındığınız,size liman olan bir dost ![]() Dertlerinizi paylaştığınız,iyi ki varsın dediğiniz,kardeşçesine, Kardeşten ilericesine kaynaştığınız ![]() Sadece onla oturmak, sohbet etmek için akşamları İple çektiğiniz… Günün size verdiği ağırlıkları ona yüklemek için beklediğiniz dost ![]() İçten yürekten, sevdalıca bütün manasını anlamışçasına Bir dostunuz var mı? Bütün sahte ve riyakar yüzlere inat, size sevgiyle bakabilen, Sevgiyle sizde olanı paylaşabilen ![]() Sizin paylaşabildiğiniz bir can ![]() Kim ne derse desin bendendir dediğiniz, Sizi de kendinden kabul eden bir dost ![]() Sevgilerden samimiyetten çağlar üstüne göçebileceğiniz, Yüzünde maskesi olmayan,yalın duygu size bağlanan ![]() Baharlara neyse de,kışlar da sizi ısıtan, Bir lokmayı paylaşan,bir yudum suyu sunan ![]() Böylece bir dostunuz varmıdır sizin… Uzakta olduğunda uzun mektuplar yazdığınız, “Can” dediğiniz,özledim dediğiniz,mektuplarınıza acele cevap beklediğiniz Her duygunuzu nakış nakış satırlara işlediğiniz Sayfaların gözyaşlarıyle ıslandığı bir dost ![]() Her kelamınızı,her cümlenizi,pür dikkat dinleyen, Sizden yapabileceklerinizi bekleyen,sizinde beklediğiniz Candan bir dostunuz var mı? Asırlara bedel,ebede taşınacak,sıratta elinizden tutacak, Ölümsüz bir dost ![]() Sizi karşılarken dünyayı kazanmış gibi olan, Ayrıldığınız da, özleyeceğini söyleyen ![]() Sevinciniz de,kederiniz de yanınızda olan, Kimselere anlatamadığınız, sırlarınızı paylaştığınız Mahzunlaştığınız da, güldüren hayatı sevdiren Bir dostunuz var mı? Yoksa eğer,olması gerekir,bulmalısınız ![]() Mutlaka bulmalı,böyle bir dost edinmelisiniz ![]() Yoksa yalnızlığa mahkum yüzler arasında kaybolursunuz ![]() Sizden olmayanlarla kahrolursunuz ![]() Bana mı sordunuz,senin var mı diye? Evet, Baktığımda yüzümün güldüğü, gökyüzü kadar geniş, Okyanuslar kadar engin, pınarlar kadar duru olan ![]() Can dediğim,candan dediğim,ezeli Binlerce yıllara varan ebede köprü olan bir dostum var ![]() Benim var,çok güzel bir duygu, Her kes yaşasın isterim samimi olan hisleri ![]() Samimiyeti inletsin yerleri ve gökleri ![]() YAKUP DÖĞER |
|
|
|