Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Şiir Cenneti

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dostuma, susuyorum, yakışayım

Dostuma Yakışayım Diye Susuyorum

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dostuma Yakışayım Diye Susuyorum

"Dostuma yakışayım" diye susuyorum!

sırtımı sıvazlıyor,

-sırtıma yükle(n)diğim tüm yüklerim-

ağırlığına rağmen seviyorum sırtımdakileri,

seviyorum sorumluluklarımı,

seviyorum içime gelen soruları,

cevaplarını yüklüyorum arkamdaki heybeye

ve yürüyorum,

heybemdekiler, güç oluyor takatsiz ayaklarıma,

heybemdekiler hatrına güç veriliyor adımlarıma,

yürüyorum,

ardımda bıraktıklarım mahsûn olsa da,

ben mahsûn kalsam da arkalarda

yanımdakiler mesud,

ben o’nun yanında mesûd…

dostum ,

sırtımdakilerle kıymetliyim bir’in katında, inanıyorumşimdilerde semayı, yaslandığım bir omuz biliyorum; içimi çeke çeke hüznü yudumlasam da, içime inşirahı çekiyorum; içime çektiğim havadan inşirahı süzüyorum

kayboluyorum sokağımda; ama alışıyorum

dostum

”eslem” olmak yakışmadı bana hiç bu kadar; nokta’m hiç bu kadar mana kazanmamıştı; hiç bir cümlemin son buluşu beni bu kadar yıkmamıştı; ama hiç bir cümlem de bu kadar çabuk nokta’sıyla vuslatı yaşamamıştıân şahit dostum, gezdiğim mekanlar şahit, niyaza durduğum vakit simam şahit, yağmur şahit, kalem şahit, kelam şahit; talimdi benimkisibir talebe acemiliğinde yaşanan, kelimeleri hikmetle seçilememiş bir talep sonrasında yaşanan bir talim yürek ilminin kıyısında gezinebilmenin bedeli belki debilmiyorum dostum, bilemiyorum; sadece soru sormamam gerekiyor, bunu biliyorumbu yolda soru sormak edepsizlik imiş; bunu öğrenebildimbunu soludum; bununla nefes aldım; soru sormadan “eslem olarak halimi o’na anlatmakla

dostum,

sokağıma o kadar çok yağmur dokunuyor ki şimdilerde; ama rahmet olamıyor sanırım sinemeben hala özlüyorumben hala “can” diyorumkorkularım var dostum, korkuyorum göklerin gürlemesinden; sokağımın lambaları kırılmış – karanlık olmuş havası-, pervaneleri aşk’ı öle öle anlatıp gitmişler artık; bir çakan şimşeğim var semada; yani korkum ve ümidim varsemamda çakan şimşekler ve duamı o’na ulaştıracak olan, rahmeti indiren meleklerdostum, ne demeli şimdisusmalı mısöz dokunur mu, yâr dediğime

dostum, bana bir şeyler söyle artık sükûtunla; bana bir’den bahset yaslandığım bir omuz biliyorum seni, ayağımı yaslayıp hasbihâl ettiğim kaldırımlar gibidostum, simama tebessüm yakışır imiş; dilime hamdin yakıştığı kadar; lâl olup içten içe niyaza durmak yakışırmış; bana hayret yakışırmış, hasretimi yoğuran her hal o’nun yedinden imiş

dostum, ben susuyorm artıksen iç-inle konuş; iç-ime haber yolla, niyazınla

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com