![]() |
[Bir İlaç Ve Bir Tatlının Târifi] - Her Kim Bu Tatlıdan Üç Lokma Yese, Göğsüne Şifa, |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() [Bir İlaç Ve Bir Tatlının Târifi] - Her Kim Bu Tatlıdan Üç Lokma Yese, Göğsüne Şifa,Dindar, yaşlı ve sevimli bir dostu ziyarete gitmiştik ![]() TEVBE kökü, İSTİĞFAR yaprağıyla karıştırılacak; GÖNÜL havanına konulup, TEVHİD (La ilahe illallah) tokmağı ile güzelce dövülecek; İNSAF eleğinden geçirildikten sonra, GÖZYAŞI ile hamur kıvamına getirilecek; ŞEVK ateşiyle pişirilecek; MUHABBET balı katıştırılıp, karıştırılacak ![]() Böylece hazırlanan ilâcın, KANAAT kaşığı ile sabah-akşam, gece-gündüz alınması gerektiği ve her türlü derûnî-mânevi rahatsızlığı iyileştirdiği belirtilmiş ![]() Bu ilâç târifnâmesi bize, 15 ![]() ![]() Ebû Alî adlı bir kişi der ki : “Basra şehrinde bir vali olduğunu söylediler; görmek ve ziyaret edip duasını almak niyetiyle Basra’ya gittim ![]() ‘-Az önce mezarlık tarafına çıktı ![]() ![]() Arkasından gittim ![]() ![]() ![]() ‘İlâhî! Seni arzulayanlar halktan, şöhretten, gösterişten kaçtılar; sırf sana rağbet ettiler ![]() ![]() ![]() Ben, kendisine bir hizmette bulunmak, istiyordum; seslendim: - Biraz tatlı getirsem yer misin? dedim; - Sen bilirsin, dedi ![]() Döndüm hâlis şekerden makbul cins bir tatlı getirdim, önüne koydum ![]() - Ben böyle tatlı istemiyordum ki, dedi ![]() - Peki, senin istediğin nasıl bir tatlı? dedim ![]() İçini çekerek şöyle cevap verdi: - İTAAT ve İBADET hurmasını alır, içinden KİBİRLİLİK çekirdeğini çıkarır, KULLUK ve HİZMET unuyla karıştırırsın; ayrıca BELÂ ve MİHNET yağına, RIZA ve TESLİMİYET zağferânını katar, TEVAZÛ ve MESKENET tenceresinde hepsini birlikte koyar, üzerlerine SAFA balını dökersin ![]() ![]() ![]() ailem dergisi |
![]() |
![]() |
|