![]() |
Palamut - Patlıcan Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut - Patlıcan SarmaHem balığı hem de yemek yapmayı sevdiğim için , kendim uydurduğum ve çok başarılı olan birçok tarife imza atmışımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Gerekli Malzemeler ![]() 2 adet orta boy patlıcan 1 adet iri palamut 1 adet iri yuvarlak soğan (kırmızı güzel olur yoksa tatlı beyaz olanlardan) birkaç diş sarımsak zeytinyağı yeteri kadar domates ![]() maydanoz isteğe göre seçilen baharatlar Yapılışı (yani yapsaydım nasıl yapardım) Patlıcanları uzunlamasına serçe parmağından biraz daha ince kesiyoruz (kabuklarını soymaya gerek yok) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patlıcanlardan iki tanesini, artı (+) işareti şeklinde koyup ortalarına bir adet palamut, üzerine halka olarak kesilmiş soğan, üzerine biraz maydanoz, üzerine bir palamut daha en üste yine maydanoz ve halka kesilmiş domates koyuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() tavadaki zeytinyağımızı tekrar hafif kızdırıp içine rendelenmiş domates (1 tane yeter), ve isterseniz baharatları atıp bir miktar karıştırdıktan sonra bu sosu hazırladığımız sarmaların üzerinden üzerinden döküp tepsimizi fırına koyuyoruz ![]() piştikten sonra , sıcak servis yapıyoruz ![]() hadi bakalım rastgele , pardon afiyet olsun ![]() PS ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|