|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bizden, çocukların, kadarı, kaynaklanıyor, streslerinin |
![]() |
Çocukların Streslerinin Ne Kadarı Bizden Kaynaklanıyor? |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Çocukların Streslerinin Ne Kadarı Bizden Kaynaklanıyor?Uyandığında kendini yatağında bulamayan, alışverişte, akraba gezisinde uykusu geldiği ya da acıktığı için huzursuzlanan çocuklar… Fiziki ihtiyaçlarından çok neyi arıyor ve bulamadığı için tatminsizlik gösteriyorlar?Yetişkin hayatlarının son derece hızlandığı ve streslere bulandığı bir cağdayız ![]() ![]() En basitleri hepimizde olan türden; “Aksama ne pişirsem ki?”, “Yarın önemli bir toplantım var”, “bir akrabam hasta”, “Ya parayı çıkıştıramazsam…” Çocuklarımız bu gibi durumların içine bizim tarafımızdan dolaylı olarak getiriliyorlar, üstelik olayı kendi boyutunda değerlendirme yeteneğini henüz edinmediler ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimle baş başa kaldığımda uzun suredir bir şarkının sözlerini mırıldıyor beynim… “Eksilmesin yüzünden o tebessüm, o bahar…” Bu şarkı ile streslerimi çocuklarıma taşımamayı hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() “Anne iyi misin?” sorusuyla stres sergilerken yakalandığımızı anladığımızda; “Düşüncelerim var ama önemli değil, ben çözümlerim” diyerek, Onları çocukluklarını yaşamaya cesaretlendirmek yine bizim sorumluluğumuz ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin “Kayınvalidemi hiç sevmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşlerimizle ilişkimizde sorunlar varsa çok daha dikkatli olmalıyız ![]() ![]() O daha bir “çocuk” … Bunu elde bir diye hep aklımızda tutmak sevgimizin en önemli ilkesi olmalı ![]() “Kardeşine sahip çıkman lazım”, “sen ablasın/ağabeysin”, “sen en büyüklerisin”, “sen kızsın/oğlansın” ayrımlarına girmekten kendimizi engelleyip, yaşları ve ailedeki sıralamaları ne olursa olsun “çocuk” olduklarını unutmadan, çocukluklarını yaşatmalıyız ![]() ![]() “Hiç çocukluğumu yaşayamadım” diyenler arasında olmamaları için kendi streslerimizi, onlara sesli veya sessiz şekillerde taşımayı engellemeliyiz ![]() Çocuklar baharda filizlenen çiçekler gibiler ![]() ![]() Eksilmesin yüzünüzden o tebessüm o bahar ![]() |
![]() |
![]() |
|