Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biraz, duyacak, konuş, yavaş

Biraz Yavaş Konuş Herkes Duyacak!..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biraz Yavaş Konuş Herkes Duyacak!..

Biraz yavaş konuş herkes duyacak!

Süfyân-ı Sevrî büyük velîlerdendir (H) senesinde Kûfe’de doğdu (H)’de Basra’da vefât etti Tebe-i tâbiîndendir Hikmetli sözleriyle insanlara nasîhatlerde bulunup, hak yolun bilgilerini öğretti Bu hususta nasîhatleri pek çoktur Buyurdu ki:

“Ey kardeşim! Her zaman ve her yerde, doğru ol Yalan, sözünde durmamak, emâneti yerine getirmemek gibi kötü huylardan çok sakın Yalancı ve sözünde durmayanlarla düşüp kalkma!” GAFLETTEN KURTULMAYA ÇALIŞ!

Yine buyurdu ki:

“Büyük bir kalabalık, bir yere toplansa ve biri, içinizden ‘akşama kadar kim yaşayacak, bilsin’ dense, kimse bilemez İşin şaşılacak tarafı şurasıdır ki, eğer o kimselere; ‘Öyleyse, ölüm için gerekli hazırlığı yapan, ayağa kalksın’ dense kimse ayağa kalkmaz Bu gafletten kurtulmaya çalışmalıdır

Süfyân-ı Sevrî hazretleri bir defâ devrin halîfesiyle namaz kılıyordu Halîfe namaz kılarken devamlı sakalıyla oynuyordu Süfyân hazretleri namazdan sonra;

“Ey Halîfe! Namaz kılarken lüzumsuz hareket yapılmaz Yarın kıyâmet günü böyle kıldığın namazları paçavra gibi yüzüne çarparlar” buyurunca, Halîfe;

“Biraz yavaş konuş etraftakiler duyacaklar” dedi Süfyân hazretleri;

“Eğer, böyle önemli bir meseleyi izâh etmezsem, dînin emrini yerine getirmemiş olurum Bu ise bana yakışmaz” buyurdu

Bu söz hâlîfeye çok acı geldi Kendisine başkalarının da söz söyleyememesi için darağacının kurulmasını ve âleme ibret için asılmasını emretti!

“YARIM KALAN İŞLERİM VAR!”

Darağacının kurulduğu gün, Süfyân hazretlerinin yanında Fudayl bin İyâd ve Süfyân bin Uyeyne hazretleri olduğu halde uyuyordu Bu iki büyük zat, onun asılacağını öğrenmişlerdi Birbirlerine;

“Asılacağını uyanıncaya kadar bildirmeyelim” derken işitti ve;

“Ne konuşuyorsunuz?” buyurunca, durumu Süfyân-ı Sevrî’ye anlattılar O da;

“Ben yaşamaya hevesli biri değilim Fakat, dünyâda yarım kalan, yapmam lâzım gelen işler var” buyurdu Gözleri dolu dolu oldu ve;

“Ey Allah’ım! Onları şiddetli bir cezâya çarptır!” diye duâ etti Daha duâsı biter bitmez sarayın kubbesi çöktü Halîfe Câfer ve adamları altında kalarak can verdi O iki büyük zât;

“Bu kadar çabuk kabûl olunan bir duâ bilmiyoruz” dediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com