Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşlar, çok, olacak, olursanız, sevinirim, sorum, yardımcı

Arkadaşlar Bir Sorum Olacak Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar Bir Sorum Olacak Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim

Bilindiği gibi Kurtuluş savaşnı başlatan ve hem Düşman ittifakla hemde saltanatla savaşan Atatürktür
rkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim[/url]

Benim merak ettiğim şu

Osmanlı devleti IDünya savaşı sonunda yenilerek tüm askerleri, haberleşmeleri ve silahları teslim ettiAyrıca Yurdun dört bir yanında işgaller başladı buna rağmen

Yurdun her yanında vekiler seçilerek bir sivas kongresi düzenlendi ki bu kongrenin düzenleneceği Amasya genelgesinde tüm dünyaya duyrulu neden kimse bunu engellemek istemedi yada

Erzurum kongresine elini kolunu sallayan herkez girebilirmiydi ki Atatürk çook rahat bi şekilde girdiYani Erzurum kongresinden önce Atatürkü kim tanıyordu yada

Osmanlı padişahi yakaltma emri vermiş olmasına rağmen neden bir asker bile buna yeltenmediSonuçta vatan haini ilan edilmişti

Not:Eğer bu sorulara cevap veremiyorsanız Sultan Vahidettinin Türkiyenin kurulmasında çook büyük bir emek harcadığını inkar edemezsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com