Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tarihi, yanlişlar

Tarihî Yanlişlar

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihî Yanlişlar

TARİHÎ YANLIŞLAR
ARİHÎ YANLIŞLAR[/url] Tarihe damgasını vuran buluşlar ve olaylar sonrasında söylenen öngörüsüz sözler, tarihe geçti işte onlardan birkaçı
  • Televizyon en geç 6 ay içinde piyasadan silinecektir İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez
    Daryik F Zanuck (Twenty Century Fox'un başkanı 1944)
  • Radyonun geleceği yok” Lord Kevin (iskoçyalı fizik alimi)“Artık yeni hiçbir şey yok Keşfedilebilecek her şey keşfedildi
    Charles H Duell (Amerikan Patent Dairesi Başkanı 1899)“Denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım En fazlasından mürettebatın boğularak ölmesine sebep olabilir
    H G Wells (Yazar 1901)“Atlar her zaman kullanılacaktır Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir
    (Henry Ford'un kredi talebine, otomotivin geleceği konusunda rapor veren bir banka müdürü 1903)“Uçaklar hoş oyuncaklar Ama askerî bir değerleri yok
    Mareşal Ferdinand Foch (IDünya Savaşı'nda Fransız Orduları Başkomutanı 1911)“Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?
    Harry M Warner (Film endüstrisi yöneticisi Sesli film hakkında 1927)“Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar
    Popular Mechanics Dergisi - (O zaman bilgisayarlar bir oda kadardı1949)“İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir sebep göremiyorum
    Kenneth Olsen Digital Equipment Corp'un [Bir bilgisayar firması] başkanı- 1977)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com