Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmed, humbaracı, paşa

Humbaracı Ahmed Paşa

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Humbaracı Ahmed Paşa

Asıl adı Le Konte Claude Alexander de Bonnevale olan Humbaracı Ahmed Paşa, 1675 yılında Bonnevale'de doğdu Er olarak Fransız ordusuna girdi, birkaç yıl içinde teğmenliğe yükseldi Deniz savaşlarında büyük başarılar sağladı 1698'de kara ordusunda görev aldı 1701'de İtalya'ya karşı savaştı Ondördüncü Lui'nin hanımlarından biri hakkında sarfettiği sözler dolayısıyla gözden düştü Fransız ordusundan ayrıldı İtalya'ya kaçtı Oradan Avusturya'ya geçti Avusturya ordusunda önemli görevlere geldi Avusturya ordusu ile Fransa'ya karşı da savaşan Bonnevale, 1716'da Varadin'de Türklere karşı savaştı Bu savaş sonunda mareşalliğe yükseltildi Ancak bir süre sonra bütün rütbeleri geri alındı ve beş yıl hapse mahkum edildi

Affedildikten sonra Osmanlı İmparatorluğunun Bosna eyaletine sığındı Burada İslamiyeti kabul etti ve Ahmed adını aldı İstanbul'a gitmek için uzun süre izin bekledi Topal Osman Paşa, 1731 yılında sadrazam olunca Avrupa tarzında ıslahatlar yapmaya karar verdi ve Ahmed Paşa'yı İstanbul'a davet etti Bosna'dan getirttiği üç yüz humbaracı ve islamiyeti kabul etmiş üç de Fransız subayı ile İstanbul'a gelen Ahmed Paşa, yeni bir humbaracı ocağı kurdu Bir süre sonra rütbesi yükseltilerek paşa oldu Bir ara siyasi nüfusunu kaybetmesine rağmen, sadrazam Yeğen Mehmed Paşa, Avusturya hakkındaki bilgisinden istifade etmek istedi Avrupa'da meydana gelen siyasi olaylar hakkında, Osmanlı Devletine devamlı raporlar veriyordu 14 Mart 1447'de Fransa'ya dönmek için izin beklediği sırada İstanbul'da öldü

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com