Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hünyadi, yanoş

Hünyadi Yanoş

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hünyadi Yanoş

Hunyadi Yanoş, 1388 yılında doğdu Aslı Erdel, yani Transilvanyalı eski bir aileye mensup olup, Macarlar onu ortaçağlarda yetişen milli bir kahraman sayarlar Gençliğinde Kral Sigismund'un askeri hizmetine girdi Bulgarlara, sonra Osmanlılara karşı savaşlarda yararlılıklar gösterdi Macaristan ve Lehistan kralı Vladislas, onu Erdel Beyi tayin etti Hunyadi, Sultan İkinci Murad'ın son zamanlarında Osmanlı ordusunu Belgrad civarlarında birkaç defa bozguna uğrattı Fatih Sultan Mehmed'i yerine geçirerek Manisa'ya çekilen Sultan İkinci Murad, Macarlarla 1444 yılında Segedin barışını imzalamıştı İki hükümdar kutsal kitaplarına el basarak yemin etmelerine rağmen, papanın teşviki ile barış bozuldu İçinde Hunyadi'nin de olduğu Haçlı ordusu, Varna'yı kuşattı Varna savaşında Haçlılar müthiş bir bozguna uğradı Hunyadi ölen kralın yerine Beşinci Vladislas'ın çocuk olmasından dolayı, kral sıfatı ile Macaristan'a hakim oldu 1456'da ordusunda çıkan bulaşıcı hastalık yüzünden öldü

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com