Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bari, kimse, söylemiyor, söyleyeyim

Kimse Söylemiyor, Bari Ben Söyleyeyim !

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kimse Söylemiyor, Bari Ben Söyleyeyim !

“Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim” biçimindeki sözler artık moda oldu!
imse Söylemiyor, Bari Ben Söyleyeyim ![/url]

Önce Orhan Pamuk, bir süre sonra da Kenan Evren bu cümleleri kullandı Kullandı ama, ardından gelen açıklamalar ya Türk Milleti’ne hakaret içeren ya da aldatılmışlık duygusu veren ifadeler idi Benim söyleyeceğim öyle olmayacak Tam tersine, bugüne kadar “unutturulmaya” çalışılan ve dikkatleri üzerinden uzaklaştırmaya yönelik önemli gerçek

olacak

MİLLİ MÜCADELE’DE “DÜSMAN ÜLKELER”

Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savaşı denince aklımıza hiç ABD’yi getirmedik Ya da, aklımıza getirtmediler! Tekrar düşünelim bakalım, “Kurtuluş Mücadelesi” deyince aklımıza hangi “düşman ülkeler” geliyor?Basta Yunanistan, sonra İngiltere, Fransa ve İtalya Çoğunluğumuz sanıyor ve öyle biliyor ki, ülkemizi işgal eden ve paylaşmaya gelen ülkeler

bunlar

Oysa, “Kurtuluş Savası’nda ana düşman ABD” dersek, “hadi canım” der misiniz?Böyle diyen ve düşünenler olsa dahi, suna artık kimse itiraz etmiyor:“ABD, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşması olan Lozan’ı resmen tanımadı!” Bugün, ülkemizi bölen yeni sınırlar çizmesinin ardında da bu yatıyorBiz yalnızca, yukarıda sayılan ülkelere karsı kurtuluş mücadelesi verdiysek ve ortada ABD yoksa,ABD niçin Lozan’ı tanımıyor?

1919’DA DA AVRUPA’YA EMiR VEREN ABD

Bakınız, o tarihte ABD Başkanı olan Wilson, gitmiş Paris’te oturmuş; yanına Fransa Basbakanı Klemenso, İngiltere Başbakanı Loyd Corc ve Yunanistan Başbakanı Venizelos’u almış, Türkiye’yi paylaşmak için “emirler” veriyorBizlere de yıllarca “tek düşman” olarak Avrupa gösterildi Oysa o Avrupalı ülkelere emirleri veren ABD Başkanı Wilson Türkiye’yi dörde bölen haritayı yapan da ABD Başkanı Wilson (Hepsi son kitabımda belgeleriyle yer alıyor) ABD Başkanı, “İstanbul bir Türk kenti değildir” diyor; “İstanbul Boğazı ve çevresini ABD mandasına almalıyız” diyor; “Boğazlara ve İstanbul’a Amerikan askeri yerleştireceğiz” diyor; “Yunanistan Başbakanına söyledim” diyorYine aynı tarihte, “Türkler’i medenileştirmek!” için ülkemize 100 bin Amerikan askeri göndermeyi planlıyor 1 Mart Tezkeresi geçseydi, Türkiye’ye 62 bin 500askerini yerleştirecekti Nasıl hiç birbirine benzemiyor değil mi?

Hulki Cevizoglu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com