Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, destansın

Bir Destansın Çanakkale

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Destansın Çanakkale

BİR DESTANSIN ÇANAKALLE
ir destansın ÇANAKKALE[/url]
Bütün gücümüzle 500 kilo mermiyi Osmanlı askerlerinin üzerine yağdırmıştık ses seda kalmamıştıöldüklerini düşündük ve siperlerine doğru ilerledik Her taraf yerle bir olmuştur diye bekliyorduk
Osmanlı askerleri birden üzerimize ateş etmeye başladışaşırmıştıkbu askerler nasıl sağ kalmıştı?
Sonradan öğrenmiştikcephaneleri az olduğundan sabırla beklemişler ateşi kestiğimizde bizleri püskürtmüşlerdi

İngiliz yüzbaşı harta defteri

Gemimiz mayına basmış ve müthiş bir patlamayla gemi çökmeye başlamıştı Kendimi denize atarak yaşamımı sördürebilirdim Atladım boğazın serin sularına ve 45dk sonra Osmanlı sahilinde askerlerle karşı karşıyaydıkbizlere insanlı dersi verdiler ve üzerlerindeki giyisilerini bize verdilerOsmanlı hakiki bir dost du

Fransız edebiyatçı pier loti

Mermiler vızır vızır üzerimizden geçiyordudüşman ne durumda diye şöyle bir kafamı kaldırıp baktımgeri yattığımda sıcak bir ter akıntısı hissettim yüreğimde elimi götürdüm Aman Allahlım dört kurşun birden yemişimsonra bayılmışımayıldığımda herkes uyuyor zannettimşöyle bir bakındım herkes şehit olmuşseslendim hasan onbaşı duydubir tek ben sağ kaldım dedi Beni çuval gibi sırtlayıp hastaneye götürdüne yazık beni bahane ederek hasan onbaşının cepheden kaçtığını düşünmüştümbeni bıraktıktan sonra cepheye dönmüş ve tam 24 düşmanı öldürmüşduydum ki bir süngüye dört kafiri dizmiş ve şehit olmuş

Ara sıra karşılıklı anlaşma imzalanır iki tarafta ölülerini gömerdiyine bir gün anlaşma yapıldı ve ölülerimizi gömdükbir baktım ki biti ve ağır yarlı bir Osmanlı askeri yerde yatın Fransız askerinin yaralarını kendi gömleği ile sarıyor Şaşırarak sordumoğlum kendi yaranı neden sarmıyorsun?
--- Osmanlı askeri--- Komutanbu asker cebinden yaşlı bir kadının resmini çıkarmış ağlayarak ona bakıyorduanladım ki o resimdeki onun annesi ve oğlunu bekliyorbenim ise bekleyen ne anam var ne babam

Fransız komutanı

Havada mermiler çarpışıyorduileriye atlayan arkadaşım vuruldu ve iki ateş arasına düştüyaralıydı ve hiç kimse iki ateş arsında onu almaya cesaret edemiyorduOsmanlı saflarından beyaz bir mendil sallandıbu geçici ateş kes anlamını taşıyordu ortada yaralı yatan arkadaşımızı kucakladı ve saflarımızın önüne kadar taşıyarak önümüze bıraktı ve geri döndüÇanakkale de Osmanlı bize insanlık dersi verdi

İngiliz komutan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com