|  | Abdullah El-Kassâr |  | 
|  08-02-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Abdullah El-KassârABDULLAH EL-KASSÂR Hicrî onuncu asrın sonlarında yaşamış velîlerden  Doğum ve vefât târihleri belli değildir  Abdullah Kassâr şöyle anlatmıştır: Bir zamanlar hacca gitmek üzere yola çıkmıştım  Şirâz âlimleriyle görüştüm  Bana dediler ki: "Abdullah-ı Tüsterî ile görüştüğün zaman onun fazîletini, üstünlüğünü kabul ettiğimizi ve selâmımızı söyle  Arefe gününde evinden çıkıp hacılarla vakfeye durduğunu işittik  Bu haber doğru ise bildirsin de bizim bu kerâmeti hususunda tereddüdümüz kalmasın  " Abdullah-ı Tüsterî hazretlerinin yanına varınca selâm verdim  Üzerinde uzun bir elbise vardı  Kendinden geçmiş bir halde oturuyordu  Onu görünce üzerime bir heybet düştü  Konuşmağa cesaret edemedim  Yanında bir yere oturdum O sırada bir kadın geldi; -Efendim benim kötürüm bir oğlum var  Şifâ bulması için duânızı almaya geldim  dedi   Abdullah Tüsterî: -Onu niçin Rabbine havâle etmedin? deyince, kadın: -Siz Rabbimizin sevgili kulusunuz  dedi   Abdullah-ı Tüsterî bana doğru baktı ve işâret etti  Hemen kalkıp elinden tuttum  Ayağa kalkıp, ayakkabılarını giydi ve Şat Nehri kenarına gitti  Kadın da peşinden geldi  Kötürüm çocuk nehirde bir sandal içinde oturuyordu  Çocuğa: -Elini uzat! dedi   Annesi: -Elini uzatamaz  deyince, -Sen çocuğu bırak, ondan ayrıl  buyurdu   Bu sırada çocuk elini Abdullah-ı Tüsterî hazretlerine uzattı  "Ayağa kalk!" deyince de kalktı  Sonra da sandal sâhibi onu kenara yaklaştırdı ve kötürüm çocuk artık yürümeye başladı  Abdullah-ı Tüsterî çocuğa abdest aldırdı ve iki rek'at namaz kılmasını söyledi  Çocuk namazı kılınca, annesine: -Oğlunun elinden tut! buyurdu   Kadın da elinden tutup götürdü  Onun bu kerâmetini görünce şaşırdım  Yanına yaklaşıp Şiraz âlimlerinin sözlerini söyledim  Bir müddet başını eğip durdu  Sonra: -Ey dostum! Bu insanlar dilediğini yapan Allahü teâlâya inanırlar mı? dedi   -Evet efendim, dedim  Sonra; -Onlar, ondan ne istiyorlar? buyurdu  1) Nefehât-ül-Üns; s  290 2) Nesâyim-ül-Muhabbe; s  156 | 
|   | 
|  | 
|  |