Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahın, düşmanlarını, sevindirmeyin

Allahın Düşmanlarını Sevindirmeyin!

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allahın Düşmanlarını Sevindirmeyin!

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki: “Gençlik arzuları, Allah’ın düşmanı olan nefsin ve şeytanın sevdiği şeylerdir Dine uygun şeyler ise, Allah"ü teâlânın sevdiği şeylerdir Allah’ın düşmanlarını sevindirip, bütün nimetleri veren, hakiki sahibi gadaba getirmek, akıllı insanların yapacağı şey değildir Allah"ü teâlâ, hepimizi nefse, şeytana ve din düşmanlarının sözlerine ve yazılarına aldanmaktan muhafaza buyursun

Gençlikte insanı, üç din düşmanı olan, nefis, şeytan ve kötü arkadaş aldatmaya çalışır Bunlar karşısında, az bir ibadet pek kıymetli olur Dünya işleri yarına bırakılır, bugün ahiret işleri yapılırsa, güzel olur Fakat bunun aksi yapmak, çok çirkin olur

Yaşlı bir zata, “Efendim, nasılsınız?” diye hâl-hatır sormuşlar İhtiyar da şu karşılığı vermiş: “Benimle beraber olanlar şimdi beni geçtiler Benden geri olanlar da bana yetiştiler İşittiğim o güzel ve hikmetli sözleri hep unutur oldum Ayağa kalktığım zaman, eskisinden daha fazla yere yakın oluyorum Artık biri iki görmeye başladım Vücudumda beyaz kalmasını arzu ettiğim siyahlaştı, siyah kalmasını istediğim de beyazlaştı Yumuşak kalmasını istediğim de sertleşti

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Cömert ve güzel ahlaklı bir genç, Allah katında kendisini ibadete vermiş cimri ve kötü huylu bir ihtiyardan daha üstündür
“Allah"ü teâlâ, Kıyamette, şu yedi kişiyi, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde, Arş’ın altında gölgelendirir Yani onu kendi himayesine alır:

1- Adaletli hükümdar,

2- Rabbine ibadet ederek yetişen genç,

3- Gönlü (namaz için, ibadet için) mescitlere bağlı olan,

4- Allah için birbirini seven, o sevgi ile bir araya gelip, o sevgiyle birbirinden ayrılan iki kişi,

5- Güzel ve mevki sahibi bir kadın, davet edince, ben Allah’tan korkarım diye reddeden,

6- Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek kadar sadakayı gizli veren,

7- Tenhada Allah’ı zikredip de gözleri yaşla dolan

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com