![]() |
Şeytanın Çalışma Metodu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Çalışma MetoduHerkese ilişkin hüküm verilip iş işten geçtikten sonra şeytan, cehennemliklere der ki; «Hiç kuşkusuz Allah’ın size yönelik vaadi doğru idi, ben ise size verdiğim sözü yerine getirmedim ![]() Benim size yönelik, somut bir yaptırım gücüm yoktu, sadece sizi yoluma çağırdım, siz de çağrıma uyuverdiniz ![]() O halde beni suçlamayınız, kendinizi suçlayınız, şimdi ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz ![]() Aslında vaktiyle beni Allah’a ortak koşmanızı da onaylamış değildim ![]() O, ilk ve en eski düşman; Cennetten kovduran, fani dünyaya taptıran: Damarlarımızda dolaşıyor, uzakta değildir ![]() İlk insandan beri çalışıyor, deneyimlidir ![]() Korsan değildir, Allah’ın izni ile iş yapıyor ![]() Yapacağı iş için çok küçük bir ip ucu ona yeter; sızdı mı girdi demektir ![]() Gitsin demekle hiç gitmez, onu besleyen mikropları defetmek gerekir ![]() Nasıl besleniyor? Onun insana girerken en önemli menfezi şehvetlerdir ![]() ![]() Bunun için Rabbimiz “zinaya yaklaşmayın” diyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sinirli insanlara hayrandır ![]() ![]() İnsanlardaki hırs ve haset onun yakıtıdır ![]() Acelecilik onun karakteridir ![]() Müslüman bir insan, kadere inandığı halde, cimrilik eder ve fakirlik korkusu ile gözü kararırsa ondan pek hoşlanır ![]() Körü körüne taassupçuluk ona davetiyedir ![]() Su-i zan onun kuluçkası olur ![]() Bid’at reklamcısıdır ![]() İbadet bile olsa yapılan dengesizlikler, aşırılıklar, onun hesabına çalışır ![]() “Sonra” sözü, en kutsal sözüdür ![]() İyi bir şüphecidir ![]() ![]() Cehaletten, ayet, hadis bilmemekten ziyadesiyle duygulanır ![]() Cemaati olmadan yaşayanlar onun elde bir saydığı kimselerdir ![]() Bir umudu kırık görmesin, peşine düşer ![]() Din namına yapılan derin tartışmaların düşkünüdür ![]() Övülmekten hoşlananlar, bir yaptığını bin anlatanlar, sinsi tevazu ifadeleri, uyuşukluk, özür beyancılığı, “ben” eksenli bir anlayış onun telkinlerindendir… Nasıl çalışıyor? Ambalajcıdır: Aynı günahı, herkes için farklı ambalajlarda verir ![]() ![]() Reklamcıdır: Kötülüklerin kısa bir zamanda basit bir vakıa gibi konuşulduğunu, dün suç sayılan şeylerin bugün sayılmadığını görebilirsin ![]() İyilikler sonra, çirkinlikler hemen parolası ile iş yapar ![]() Aileye pek düşkündür: Ailenin işini bitirdi mi, gerisini asistanlarına havale edebilir ![]() Pek yenilikçidir: Hele ibadette, ne uydurulursa ona destekçi olur ![]() Sabırlıdır: Buğday hacmi kadar bir iş için bir asır bekler ![]() Dedikoducu ve laf taşıyıcısıdır ![]() İşini aracılara gördürmeyi daha yararlı bulur: Bu nedenle de, pek çok insan bilerek veya bilmeden onun ekmeğine yağ sürerler ![]() Nasıl korunacağız? 1- Onu tanıyarak: Onu ve bizi yaratan, ilk olaydan kıyamete kadar olan süreci bize anlatıyor ![]() ![]() 2- O, neyi yapmak istiyorsa aksini yapacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Onun dostlarını –onun hedeflerini tahakkuk ettiren kim ise onun adamıdır- onun gibi kabul edip muamele edeceğiz ![]() 4- Tembellik yapmayacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Evlerimizi koruma altına alacağız: Onun mikrobunu taşıyanları dezenfekte etmeden evimize sokmayacağız ![]() ![]() Evlerimizde her ay bir defa BAKARA suresini okuyacağız ![]() Sevgili Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurdular ki: “Evlerinizi kabirlere çevirmeyiniz ![]() ![]() 6- Sabah namazı kılınmayan gün onun günüdür ![]() ![]() 7- Ezan sesi duyulmayan yerden ev ve iş yeri tutmayacağız ![]() ![]() ![]() 8- Esnememeye çalışalım ![]() ![]() 9- Çarşı-pazarlara dikkat edeceğiz ![]() ![]() ![]() 10- Yalnız yolculuk çok tehlikelidir ![]() ![]() 11- Ayete’l-Kürsi ve Muavvizeteyn’i (Falak ve Nas sureleri) çokça tekrar edeceğiz ![]() ![]() 12- İnsanların, cemaatlerin bozulmuşluğuna bakıp, davamızdan soğumayacağız ![]() ![]() Tabiinden Nuaym İbnu Hammad diyor ki: “Cemaat Allah’a kulluk edenlerdir ![]() ![]() ![]() 13- Besmelesiz yemek yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() Şu hadis-i şerifi de hiç unutmayacağız: Huzeyfe radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile birlikte yemek yiyeceğimiz zaman, o, yemeğe dokunmadan elimizi yemeğe sürmezdik ![]() ![]() Derken küçük bir kız çocuğu geldi ![]() ![]() ![]() ![]() “Şeytan besmele çekilmeden başlanan bir yemeğe katılmayı pek arzu eder ![]() ![]() ![]() ![]() Nefsimi kudretiyle elinde bulunduran Allah’a yemin ederim ki, şeytanın eli, onların eliyle birlikte avucumdaydı ![]() Sonra Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem besmele çekip yemeğe başladı ![]() Müminlerin annesi Safiye Binti Huyey radıyallahu anha diyor ki: Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem itikâfa girmişti ![]() ![]() ![]() Bu sırada ensardan iki kişi –Allah onlardan razı olsun- bizimle karşılaştı ![]() ![]() “Biraz yavaş olun ![]() ![]() “Elçisinin uygunsuz bir davranışta bulunmasından Allah’ı tenzih ederiz, Ya Resulellah!” Deyince de: “Şeytan insanın vücudunda kan gibi dolaşır, onun sizin kalbinize bir kötülük –veya bir şüphe- atmasından korktum” buyurdu ![]() Düşünün ki kurbanlar şeytanın bile bir çalışma metodu varken neden bizlerin kulluğumuzu yerine gatirmekte metodlarımız olmasın? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Çalışma MetoduAllah razi olsun, Allah razi olsun ![]() ![]() ![]() Bizlerinde metodlari olmali, kesinlikle, bu boynumuza borc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daimi DUA ile ![]() ![]() ![]() (Merakimi mazur görün, yazi kime ait? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Çalışma MetoduYaprakMisali Kullanıcısından Alıntı Allah razi olsun, Allah razi olsun ![]() ![]() ![]() Bizlerinde metodlari olmali, kesinlikle, bu boynumuza borc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daimi DUA ile ![]() ![]() ![]() (Merakimi mazur görün, yazi kime ait? ![]() ![]() Belirtilmemiş Yazarının adı belirtilmişse mutlaka eklerim ![]() ![]() Size dua ile kalın inşaallah ![]() |
![]() |
![]() |
|