![]() |
Müsbet Ve Menfi Milliyetçilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müsbet Ve Menfi MilliyetçilikMüsbet ve Menfi Milliyetçilik Televizyon, kullanıma göre hem faydalı, hem de zararlı olabilir ![]() Milliyetçilik de öyle ![]() ![]() ![]() Her şeyin hem müsbeti hem de menfisi olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müsbet milliyetçilik, her insanın kendi milletinden olanlara sahip çıkması, onların problemlerini çözmek için gayret göstermesidir ![]() ![]() Menfi milliyetçilik ise, ırkçılık tarzında bir yaklaşımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi Milletini Sevmede Ölçü Milliyetçilik, milleti için fedakârlığı gerektirir ![]() Gerçek milliyetçiler, millete faydalı olanlardır ![]() İslam öncesinde Araplar arasında "Zalim de olsa, mazlum da olsa kardeşine yardım et" sözü hayli meşhurdu ![]() ![]() ![]() Bir gün Peygamber efendimiz "Zalim de olsa, mazlum da olsa kardeşine yardım et" ifadesini kullanınca sahabeler hayli şaşırdılar ![]() ![]() "Zulmüne engel olmak, ona yardımcı olmaktır ![]() Şüphesiz her milletten hem mazlum hem de zalim kişiler çıkmaktadır ![]() ![]() "Ben milliyetçiyim" diyen birisi, mazluma sahip çıkmıyor ve zalime de "dur" diyemiyorsa, milliyetçilik davasında samimi değildir, ancak kendini aldatmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|