Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, amca, bey, etsin, kabul

Allah Kabul Etsin Bey Amca..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah Kabul Etsin Bey Amca..

Adam, binecegi otobusun kalkmasina bir saatten fazla sure oldugu icin, terminalin yari aydinlik koridorlarini arsinliyordu Ellerini yikamak uzere biraz ilerideki mescide yanastiginda, is tulumlari giymis bir genc ona dogru gelerek:

— Herhalde namaz kilacaksiniz, dedi Abdest alma yerimiz de mevcuttur
Adam, elindeki sigaranin kulunu delikanlinin ayaklari dibine silkelerken:

— Sen herhalde gorevlisin, diye diklendi Ne is yaparsin burda?
Delikanli, kosedeki supurgeye isaret ederek:

— Temizlikciyim efendim, diye kekeledi Lavabo ve tuvaleti temizliyorum
Adam, onu alayci gozlerle suzerken:

— Ben, namazi senin gibi culsuzlara biraktim, diye siritti Bu is size oyle yakisiyor ki…

Temizlikci genc, adamin hakaretine aldirmayacak kadar olgundu Fakat namaza karsi yapilan saygisizlik, canini cok sıkmıstı Verecegi cevabi bir sure dusundukten sonra, susmayi tercih ederek isine dondu
Adam, magrur adimlarla oradan uzaklasirken, basinin dondugunu hissetti Sirtindan cikartarak koluna aldigi kaşe paltonun agirligini da ilk defa farkediyordu Biraz once yedigi iki porsiyon kebap, herhalde tansiyonunu yukseltmis ve kendisini hâlsiz birakmisti Birkac adim daha attiginda âniden fenalasarak dizleri uzerine coktu Allah’tan ki kolundaki palto ondan once yere serilmis ve yeni aldigi takim elbisenin kirlenmesini engellemisti

Adam, comelmis vaziyette olmasina ragmen firildak gibi donen basini yere dayayarak bir muddet dinlendi ve tekrar dogruldugunda, ayni rahatsizligi duyarak hareketini tekrarladi Fakat, baskalari tarafindan gorulmus olmaktan endise ediyordu Bunun icin basini yerden kaldirip saga sola bakindiginda, terminalin caycisi oldugu anlasilan bir gencle burun buruna geldi Delikanli, adami saygili bir ifadeyle selâmlarken:

— Allah kabul etsin bey amca, dedi Ama kible biraz daha saga dogruydu

Cüneyd Suavi- Hayatın İçinden Hikayeler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com