![]() |
Feda Et Zamani,Namaz'a |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Feda Et Zamani,Namaz'aFeda Et Zamani,Namaz'a FEDA ET ZAMANI, NAMAZA ‘Vay o namaz kilanlarin haline ki, onlar namazlarindan gafildirler ![]() (ma, un 107/5–7) Biz geçmiste ne zorluklarla kildik namazi… Ama yinede birakmadik ![]() ![]() ![]() Bulundugumuz yere yüksek rütbeli adam, mevki makam sahibi, önemli bir sahis gelse, ya da biz onu görmeye gitsek, takinacagimiz hal saygidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Insanda tembellik kulagi vardir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu yasa geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ömür boyu nefes alip verdik ![]() ![]() ‘Kilmasam yasayamam ![]() Ben öyle sahislar gördüm ki, odada bir tek rahle var ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sahis ölüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eglenceler, dünya hayatinin mesgaleleri bize hastalik verirken, namaz kilmak, hastaliklarimiza ilaç gibi tesir ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz namazi bitirdik, sarhos kadehi bitirdi, kumarbaz oyunu bitirdi… Bugün suan ölsek,namazimiz bize arkadas ![]() ![]() Elmalili Hamdi Yazir ne güzel söylemis: Namazin öneminde gaflet edip onu gerektigi gibi ciddi vazife gibi yapmamaktir ki kilinip kilinmadigina aldirmamak, vaktine dikkat etmemek, geçip geçmedigine aldiris etmeyip, vaktinden geri birakmak, terk etmekten üzülmemek, kildigi vakitte Allah için halis niyet ile kilmayip, dünyaya ait bir takim maksatlar, gayetler için münafikça bir sekilde kilmak, açikta, el yaninda kilarsa gizlide kilmamak, kildiklarini da hakkin huzurunda hayatin ruhani ve cismani bütün degisimlerini temessül ettirecek bir kulluk ve tazim olarak ta degil de Hz Mevlana’nin dedigi gibi’bas yerde kuyruk havada’yahut Türkçe bir deyimle söylendigi gibi’iki yatis, bit kintis bakis’tan ibaret bir gösteris veya bir eglenti halinde yapmak… Peki, namaza gereken itimat nasil gösterilir? Sartlarina, vaciplerine, sünnetlerine uymak, namazi husu ile kilmak, namazdaki hareketleri okumak, namaza gösterilen özendir ![]() Denizde giden bir geminin hangi ülkeye ait oldugunu tasidigi bayraktan anlariz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz, öyle dünyevi islelerimiz arasinda gecistiriliverecek kadar önemsiz bir is degildir ![]() ![]() ![]() Göklere melekler yükselir, miraca melekler çikar ![]() ![]() Ahireti görmedik ama inaniyoruz, Peygamberi görmedik ama o’na (sas) ümmet olduk, Melekleri görmedik ama onlar bizi görüyor diye saygili olduk, Namazin mükafatini görmedik ama rabbimizin bize, cennet gibi bir ücret verecegini umut ediyoruz… ‘Rabbim, beni ve zürriyetimi namaz kilanlardan eyle! Rabbimiz, duami kabul buyur ![]() ![]() Hekimoglu Ismail |
![]() |
![]() |
|