Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rabbe, sevdalanmıştık

Hani Rabb'e Sevdalanmıştık?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hani Rabb'e Sevdalanmıştık?

HANİ RABB'E SEVDALANMIŞTIK?

Hani umuda sevdalanmıştık?

''Biz insanlara bir rahmet taddırdığımız zaman, onunla sevinirler; kendi ellerinin takdim ettiği dolayısıyla onlara bir kötülük isabet ettiğinde, hemen umutsuzluğa kapılırlar''
(RUM SURESİ / 36)

Hani Rabbe sevdalanmıştık?

''İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır''
(MERYEM SURESİ / 96)

Hani Rabbe sevdalananlara sevdalanmıştık?

'İşte Allah, iman edip salih amellerde bulunan kullarına böyle müjde vermektedir De ki: "Ben buna karşı yakınlıkta sevgi dışında sizden hiç bir ücret istemiyorum" Kim bir iyilik kazanırsa, biz ondaki iyiliği arttırırız Gerçekten Allah, bağışlayandır, şükredene karşılığını verendir'
(ŞURA SURESİ / 23)

Hani her daim en sağlama yönelecektik?

'(Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir" '
(ZÜMER SURESİ / 53 )

Hani en zayıf anımızda O’na sarılacaktık?

''Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz Sabır gösterenleri müjdele''
(BAKARA SURESİ / 155)

Hani yakarışımız en merhametliyeydi?

''Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve bana iman etsinler Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar''
(BAKARA SURESİ / 186)

Hani yönelişimiz yalnız hayraydı?

''Sadakaları açıkta verirseniz ne iyi; fakat gizleyip fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır O, günahlarınızdan bir kısmını bağışlar Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır''
(BAKARA SURESİ / 271)

Hani birbirimize sımsıkı sarılacaktık?

''Şüphesiz Allah, kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever''
(SAFF SURESİ / 4 )

Belki bu sözleri hissetmedik
Ama burada,
Umutsuzluğa düştüğümüzde en yalın halimizle boynumuz bükükçe Rabb’e yakarmayı ve birbirimize kenetlenmeyi aşılamayı düşündük acizane
Rabbi vekil kıldık ve buna tüm kalbimizle inandık peki o zaman biz O’na ve onun emirlerine sımsıkı sarılırsak sizce bizi ne yıkabilir?

Yıkılıyorsak, Yıkılışımız nefsimizdendir…Eksikliğimizdendir…Benliğimizdend ir …

''Andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz Eğer sabreder ve sakınırsanız (bu) emirlere olan azimdendir''
(AL-İ İMRAN SURESİ / 186)

Yıkılmışız Ya Rabb Senin emirlerini yerine getirmek için dirilt bizi

''Ve onlara bu emirden açık belgeler verdik Fakat onlar, kendilerine ilim geldikten sonra, yalnızca aralarındaki 'hakka tecavüz ve azgınlıktan' dolayı ihtilafa düştüler Şüphesiz Rabbin, hakkında ihtilafa düştükleri şeyde kıyamet günü aralarında hüküm verecektir''
(CASİYE SURESİ / 17)

''Yıkılmışız Ya Rabb Senin öğütlerini yerine getirmek için dirilt bizi

Kime dilerse hikmeti ona verir; şüphesiz kendisine hikmet verilene büyük bir hayır da verilmiştir Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez''
(BAKARA SURESİ / 269)

Yıkılmışız Ya Rabb Senin oku dediğini yerine getirmek için dirilt bizi

De ki: "Şahidlik bakımından hangi şey daha büyüktür?" De ki: "Allah benimle sizin aranızda şahiddir Sizi -ve kime ulaşırsa- kendisiyle uyarmam için bana şu Kur'an vahyedildi Gerçekten Allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?" De ki: "Ben şehadet etmem" De ki: O, ancak bir tek olan ilahtır ve gerçekten ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım''
(EN'AM SURESİ / 19)
''Kur'an okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun Umulur ki esirgenmiş olursunuz''
(A'RAF SURESİ / 204)

Yinede umutluyuz, umuda sevdalıyız,
Umudu veren Rabb’e sevdalıyız,

''Rabbini, sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret Gaflete kapılanlardan olma''
(A'RAF SURESİ / 205)

Belki bu sevdanın hakkını veremiyoruz ama,
Bu sevdanın hakkını verenlere sevdalıyız
''Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın her şeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah'ın ilmiyle her şeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için''
(TALAK SURESİ / 12)
''Hiç bir nefsin bir başka nefse herhangi bir şeye güç yetiremeyeceği gündür; o gün emir yalnızca Allah'ındır''
(İNFİTAR SURESİ / 19 )

Ve bu sevdanın hakkını verme çabası ve arzusu içerisindeyiz
''Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda, bizimle karşılaşmayı ummayanlar, derler ki: "Bundan başka bir Kur'an getir veya onu değiştir" De ki: "Benim onu kendi nefsimin bir öngörmesi olarak değiştirmem benim için olacak şey değildir Ben, yalnızca bana vahyolunana uyarım Eğer Rabbime isyan edersem, gerçekten ben, büyük günün azabından korkarım"
(YUNUS SURESİ / 15)

Ya Rabb!
Acziyetimiz,muhtaçlığımız, ancak sanadır,bütün kullarına Rahmetin ve merhametinle muamele et,kalblerimizdeki mühürleri,kirleri İlahi mağfiret nurunla temizle berraklaştır Ya Rabb! Sırat-ı Müstakim üzerine bizleri sabit kıl bir nebze bile yolundan ayrılanlardan eyleme!

Amin Amin Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com