![]() |
Görüşme Yasağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görüşme YasağıResûl-i Ekrem, Allah'ın kendisine vahiy ile bildireceği hükme kadar, diğer Müslümanların bu üç kişi ile görüşüp konuşmalarını da yasakladı ![]() Bu yasak üzerine, artık herkes onlardan kaçıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Kâ'b bin Mâlik, bu hazin ve sıkıntılı halini ise şöyle tasvir eder: "Resûlullah (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İki arkadaşım kaderlerine rıza göstererek evlerinde oturup günlerini ağlayarak geçiriyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sonra Resûlullahın (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu üç Sahabî böylesine acı ve ibretli bir imtihana tabi tutulmuşlardı ![]() Hatta oldukça ibret vericidir ki: Hiç kimsenin kendisiyle görüşmek istemediğini gören Kâb' Hazretleri bir gün amcası oğlu Ebû Katâde'nin yanına varır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Ebû Katâde, tek kelime bile cevap vermez ![]() ![]() ![]() ![]() Çok sevdiği amcası oğlu Ebû Katâde'den bu cevabı alan Kâ'b, tabii ki göz yaşlarını tutamaz ve gözleri yaşlı olarak oradan uzaklaşır ![]() Henüz Kâ'b ve arkadaşları Allah'ın Resûlü ve Müslümanların kendilerine karşı takbik ettikleri her türlü boykottan kurtulmuş değillerdi ![]() ![]() "Haber aldığıma göre sahibin (Peygamberimiz) sana cefâ ve ezâ ediyormuş ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
![]() |
Görüşme Yasağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görüşme Yasağı"Sonra Resûlullahın (a ![]() ![]() ![]() yan gözle kendisini kolluyordum ![]() Ben namaza durduğum zaman Resûlullah bana bakıyor ![]() Onun tarafına döndüğüm zaman da benden yüz çeviriyordu ![]() çok hüzünlü gercekten ![]() ![]() Bu ellinci günün sabah namazını kıldım, ben o sıra bizim evin du*varlarından birinin üzerinde idim ![]() İşte ben, Allah'ın bizden (Tevbe Sûresi'nde) bahsettiği tarz ile, kendi kendime olanca genişliğine rağmen yeryüzü bana daralmış bir halde otururken, Sela' dağı tepesinden biri*sinin olanca sesiyle: "Yâ Ka'b b ![]() ![]() ![]() ![]() diye bağırdığını duydum ![]() Hemen secdeye kapanmışım ne büyük imtihan ![]() ![]() ![]() mübarek der ki Ben Tebûk gazvesi dışında Peygamberin yapmış olduğu hiçbir gazada Resûlullah'tan geri kalmış değildim ![]() Ancak ben Bedir savaşına da katılmamıştım ![]() |
![]() |
![]() |
|